Fogasfilé zöldségágyon


Hozzávalók


2-2 sárga és piros húsú paprika
1 közepes cukkini
1 vöröshagyma
2-3 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
10 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál csípős currypor
8 szelet bőrös fogasfilé
1 csokor friss bazsalikom

A paprikákat megmossuk, leszárogatjuk, tepsibe rakjuk, és forró sütőben kb. 10 percig sütjük. Ezután néhány percre alufóliával letakarjuk, ettől a paprikák héja megráncosodik, és könnyen lehúzható. A csumákat kidobjuk, a hagymát megtisztítjuk, a cukkini végeit levágjuk, a paradicsomokat forró vízbe mártjuk, és a héjukat lehúzzuk. A zöldféléket apróra felkockázzuk. A hagymát és a zúzott fokhagymát 4 evőkanál olajon megfuttatjuk, majd a curryvel meghintjük, és kevergetve egy kissé megpirítjuk. A cukkinit rádobjuk, 1-2 percig pároljuk, megsózzuk, és a paradicsomot is belekeverjük. Összeforraljuk, majd az edényt lehúzzuk a tűzről. A fogasszeletek bőrös oldalát kereszt alakban, nem túl mélyen beirdaljuk, besózzuk. Forró olajban a bőrös felükkel kezdve mindkét oldalukon aranyszínűre sütjük. A cukkinis ragut a tányérokon elosztjuk, és a frissen sült halat a tetejére csúsztatjuk. Megmosott, leszárogatott, apróra tépett bazsalikommal megszórva tálaljuk. Nagyétkűeknek párolt Karcagi rizzsel kínáljuk.


Elkészítési idő: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 424 kcal / 1777 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.