Töltött sült paradicsom
Hozzávalók
8 nagy paradicsom só 20 dkg darált csirkemell 4 evÅ‘kanál olÃvaolaj Å‘rölt bors 2 csésze fÅ‘tt rizs 12 evÅ‘kanál csÃra (retek, brokkoli, mustár, hagyma vegyesen) 10 dkg parmezán a tálaláshoz: 4 evÅ‘kanál csÃra
A megmosott paradicsomok tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk és egy kissé besózva fejjel lefelé egy tálra rakjuk. A darált húst az olajon megpároljuk, megsózzuk, a borssal fűszerezzük. A párolt rizzsel összekeverjük, majd a paradicsomok üregeit 2/3 részig megtöltjük vele. A húsos massza tetejére csÃrával púpozunk, végül a reszelt parmezánnal meghintjük, és elÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben kb. 20 perc alatt megsütjük. Tálaláskor friss csÃrával dÃszÃtjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc.
Egy adag: 505 kcal / 2110 kJ.
|