Töltött sült paradicsom


Hozzávalók


8 nagy paradicsom
só
20 dkg darált csirkemell
4 evőkanál olívaolaj
őrölt bors
2 csésze főtt rizs
12 evőkanál csíra (retek, brokkoli, mustár, hagyma vegyesen)
10 dkg parmezán
a tálaláshoz:
4 evőkanál csíra

A megmosott paradicsomok tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk és egy kissé besózva fejjel lefelé egy tálra rakjuk. A darált húst az olajon megpároljuk, megsózzuk, a borssal fűszerezzük. A párolt rizzsel összekeverjük, majd a paradicsomok üregeit 2/3 részig megtöltjük vele. A húsos massza tetejére csírával púpozunk, végül a reszelt parmezánnal meghintjük, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Tálaláskor friss csírával díszítjük.


Elkészítési idő: 40 perc.
Egy adag: 505 kcal / 2110 kJ.