Borjúérmék zsályás sonkaraguval
Hozzávalók
Kb. 60 deka borjúhúst felszeletelünk, 20 deka nyers füstölt sonkát vagy húsos szalonnát (ún.
sliced bacon) apró kockákra vágunk. Egy kis csokor zsályát megmosunk, konyhai papÃrtörlÅ‘vel leszárogatjuk, leveleit lecsipkedjük. Egy lábasban 5 deka vajat megolvasztunk, a zsályaleveleket majd a sonkakockákat beleszórjuk, a borjúszeleteket beletesszük, lefedve, a lábast olykor megrázogatva addig pároljuk, amÃg a hús megpuhul. Nem szabad megsózni! Ha túl száraz lenne, egy kevés bort vagy vizet önthetünk alá. A puha hússzeleteket a lábasból tálra szedjük, és melegen tartjuk. A pecsenye levét 2 evÅ‘kanál paradicsompürével, 2 deci fehérborral, csipetnyi sóval, borssal és cukorral jól beforraljuk, ha nem elég sűrű, egy kiskanál liszttel sűrÃtjük.
Végül a hússzeleteket visszarakjuk bele, de már csak átforrósÃtjuk. Burgonyapürével, hagymás tört burgonyával a legfinomabb. Tálaláskor 1-2 friss zsályalevéllel megszórhatjuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 50 perc.
Egy adag: 584 kcal / 2441 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
|