Borjúérmék zsályás sonkaraguval


Hozzávalók


Kb. 60 deka borjúhúst felszeletelünk, 20 deka nyers füstölt sonkát vagy húsos szalonnát (ún. sliced bacon) apró kockákra vágunk. Egy kis csokor zsályát megmosunk, konyhai papírtörlővel leszárogatjuk, leveleit lecsipkedjük. Egy lábasban 5 deka vajat megolvasztunk, a zsályaleveleket majd a sonkakockákat beleszórjuk, a borjúszeleteket beletesszük, lefedve, a lábast olykor megrázogatva addig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Nem szabad megsózni! Ha túl száraz lenne, egy kevés bort vagy vizet önthetünk alá. A puha hússzeleteket a lábasból tálra szedjük, és melegen tartjuk. A pecsenye levét 2 evőkanál paradicsompürével, 2 deci fehérborral, csipetnyi sóval, borssal és cukorral jól beforraljuk, ha nem elég sűrű, egy kiskanál liszttel sűrítjük. Végül a hússzeleteket visszarakjuk bele, de már csak átforrósítjuk. Burgonyapürével, hagymás tört burgonyával a legfinomabb. Tálaláskor 1-2 friss zsályalevéllel megszórhatjuk.


Elkészítési idő: 50 perc.
Egy adag: 584 kcal / 2441 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.