Õszibarack citromfagylalttal


Hozzávalók


2 nagyobb Å‘szibarack
2 evőkanál citromlé
2 kiskanál cukor
8 gombóc citromfagylalt
a karamellhez:
4 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál citromlé
a tál kikenéséhez: vaj

A barackokat megmossuk, meghámozzuk és kimagozzuk. A citromlével meglocsoljuk, majd cukros vízben 1-2 percig pároljuk, lecsepegtetjük. A karamellhez a kristálycukrot megolvasztjuk, egy kissé megpirítjuk, a citromlével felengedjük, majd a vajjal kikent lapostányérra simítjuk. Amikor kihűlt, a tányérról lepattintjuk, és apróra törjük. Minden tányérra 1-1 fél őszibarackot és 2-2 gombóc fagylaltot teszünk. Az összetört karamellel megszórva kínáljuk.


Elkészítési idő: 25 perc.
Egy adag: 238 kcal / 995 kJ.
Italajánlat: félédes pezsgõ.