Õszibarack citromfagylalttal
Hozzávalók
2 nagyobb őszibarack 2 evőkanál citromlé 2 kiskanál cukor 8 gombóc citromfagylalt a karamellhez: 4 evőkanál kristálycukor 1 evőkanál citromlé a tál kikenéséhez: vaj
A barackokat megmossuk, meghámozzuk és kimagozzuk. A citromlével meglocsoljuk, majd cukros vÃzben 1-2 percig pároljuk, lecsepegtetjük. A karamellhez a kristálycukrot megolvasztjuk, egy kissé megpirÃtjuk, a citromlével felengedjük, majd a vajjal kikent lapostányérra simÃtjuk. Amikor kihűlt, a tányérról lepattintjuk, és apróra törjük. Minden tányérra 1-1 fél Å‘szibarackot és 2-2 gombóc fagylaltot teszünk. Az összetört karamellel megszórva kÃnáljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 25 perc.
Egy adag: 238 kcal / 995 kJ.
Italajánlat: félédes pezsgõ.
|