Rizses töltött paprika


Hozzávalók


2-2 piros és sárga húsú
kaliforniai paprika
só
2 csomag Riceland
Gyors rizs
1 csokor petrezselyem
4-5 evőkanál olívaolaj
3 gerezd zúzott
fokhagyma
fél mokkáskanál őrölt
fekete bors
10 dkg reszelt sajt
2 evőkanál tejföl

A paprikákat megmossuk, majd enyhén sós, forrásban lévő vízben 4 perc alatt előfőzzük. Szűrőkanállal kiemelve lecsöpögtetjük, majd keresztben félbevágjuk. Magházukat kikaparjuk. A gyors rizst az előírás szerint enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd kibontjuk és egy tálba öntjük. A fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, kissé megsózzuk, az olívaolajjal, a zúzott fokhagymával, a borssal, a sajt kétharmadával és a tejföllel összekeverjük. Ezután a fél paprikákba töltjük, melyeket tepsibe rakunk, és ujjnyi vizet öntünk alájuk. A maradék reszelt sajtot a tetejükre szórjuk, alufóliával letakarjuk, végül előmelegített sütőben, jó közepes lánggal kb. 15 percig sütjük.


Elkészítési idő: 1 óra.
Egy adag: 231 kcal / 966 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Mõcsényi chardonnay barrique '98.

Jótanács: – A rizst kis kockákra vágott színes paprikával, pirított gombával vagy apróra vágott sonkával is gazdagíthatjuk. – A fél paprikák hegyes felét akkor tudjuk szépen megtölteni, és a tepsiben is úgy állnak biztonsággal, ha a csúcsukat levágjuk..