Rizses töltött paprika
Hozzávalók
2-2 piros és sárga húsú
kaliforniai paprika
só
2 csomag Riceland
Gyors rizs
1 csokor petrezselyem
4-5 evÅ‘kanál olÃvaolaj
3 gerezd zúzott
fokhagyma
fél mokkáskanál őrölt
fekete bors
10 dkg reszelt sajt
2 evőkanál tejföl
A paprikákat megmossuk, majd enyhén sós, forrásban lévÅ‘ vÃzben 4 perc alatt elÅ‘fÅ‘zzük. SzűrÅ‘kanállal kiemelve lecsöpögtetjük, majd keresztben félbevágjuk. Magházukat kikaparjuk. A gyors rizst az elÅ‘Ãrás szerint enyhén sós vÃzben megfÅ‘zzük, leszűrjük, majd kibontjuk és egy tálba öntjük. A fölaprÃtott petrezselyemmel fűszerezzük, kissé megsózzuk, az olÃvaolajjal, a zúzott fokhagymával, a borssal, a sajt kétharmadával és a tejföllel összekeverjük. Ezután a fél paprikákba töltjük, melyeket tepsibe rakunk, és ujjnyi vizet öntünk alájuk. A maradék reszelt sajtot a tetejükre szórjuk, alufóliával letakarjuk, végül elÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben, jó közepes lánggal kb. 15 percig sütjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra.
Egy adag: 231 kcal / 966 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Mõcsényi chardonnay barrique '98.
Jótanács: – A rizst kis kockákra vágott szÃnes paprikával, pirÃtott gombával vagy apróra vágott sonkával is gazdagÃthatjuk.
– A fél paprikák hegyes felét akkor tudjuk szépen megtölteni, és a tepsiben is úgy állnak biztonsággal, ha a csúcsukat levágjuk..
|