Paradicsomos tonhalsaláta


Hozzávalók


50 dkg paradicsom
20 dkg konzerv tonhal
1 citrom
só
2 dl kapros salátaöntet
a díszítéshez:
1 csokor friss kapor

A paradicsomot megmossuk, a vizet letörölgetjük róla, és karikákra vágjuk. A tonhal levét lecsepegtetjük, és villával kisebb darabokra bontjuk. A paradicsomot egy széles tálon szépen elrendezzük, a halat rászórjuk, fél citrom kifacsart levével meglocsoljuk, ha szükséges, egy kissé megsózzuk. A salátaöntetet egyenletesen rácsorgatjuk, a maradék fél citromot héjastól vékony karikákra vágjuk, és a tálat körberakjuk vele. A megmosott, szálaira csipkedett vagy durvára aprított kaporral gazdagon meghintjük, friss franciakenyérel kínáljuk.


Elkészítési idő: 15 perc + hûtés.
Egy adag: 256 kcal / 1068 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.