Kapros uborka-szárzeller saláta
Hozzávalók
1 kÃgyóuborka 2 szál szárzeller 2 szál zsenge újhagyma só 1,5 dl kapros salátaöntet
Az uborkát és a szárzellert megmossuk, elÅ‘bbit fél centi vastagra karikázzuk, utóbbit elÅ‘ször félbe-, azután vékony szeletekre vágjuk. Az újhagyma végét lecsÃpjük, zöld szárát levágjuk, folyó vÃz alatt leöblÃtjük, és fehér részét felszeleteljük. A felaprÃtott zöldségeket csinosan tálra rendezzük, ha szükséges, kissé megsózzuk, a salátaöntettel meglocsoljuk, 10-15 percre a hűtÅ‘szekrénybe állÃtjuk, majd tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 15 perc + hûtés.
Egy adag: 48 kcal / 202 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|