Tárkonyos zöldborsóleves


Hozzávalók


1 kg zsenge zöldborsó
1 szál sárgarépa
1 vöröshagyma
1 babérlevél
só
1 csomó újhagyma
3 dkg vaj
2 evőkanál cukor
4 evőkanál tejföl
2 evőkanál apróra vágott friss tárkony

A borsót kifejtjük. A megtisztított, felkarikázott répát a cikkekre vágott hagymával és a babérral együtt 8-9 deci vízben feltesszük főni, megsózzuk. Ha a zöldségek megpuhultak, levüket leszűrjük. Az újhagymát is megtisztítjuk, majd vékony karikákra vágjuk. Zöldjéből két evőkanálnyit félreteszünk a tálaláshoz, a többit a forró vajon megfuttatjuk. A zöldborsót rádobjuk, kicsit megforgatjuk rajta, a cukorral megszórjuk, és a zöldség főzőlevével fölengedjük. A tárkonyt beleszórjuk, ha kell, utánasózzuk, és puhára főzzük. A simára kevert tejföllel besűrítjük, végül a félretett hagymaszárkarikákkal megszórva tálaljuk.


Elkészítési idő: 50 perc.
Egy adag: 358 kcal / 1496 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.