Kókuszbundás csirkemell cseresznyemártással
Hozzávalók
(2 személyre)
2 fél csirkemellfilé
só, ételÃzesÃtÅ‘ por
5 dkg kókuszreszelék
a sütéshez:
4-5 evőkanál olaj
a mártáshoz:
20 dkg cseresznye
csipetnyi reszelt,
friss gyömbér
só, őrölt fehér bors
1,5 dl almalé
1 kiskanál étkezési
keményÃtÅ‘
A hússzeleteket lapjában bevágjuk, kihajtjuk és kissé kiverjük, sóval, ételÃzesÃtÅ‘ porral bedörzsöljük. Kókuszreszelékben megforgatjuk – kicsit rá is nyomkodjuk –, majd a forró olajon aranyszÃnűre sütjük. A mártáshoz a cseresznyét kimagozzuk és a gyömbérrel, csipetnyi sóval és Å‘rölt borssal ÃzesÃtett almalében felforraljuk. A keményÃtÅ‘t és egy kevés vizet összekeverünk, a cseresznye levét ezzel sűrÃtjük, a tűzrÅ‘l lehúzzuk. A kókuszbundás hússzeleteket a cseresznyemártással körülöntve kÃnáljuk. Köretnek vadrizs kÃvánkozik hozzá.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
Egy adag: 445 kcal / 1861 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Villányi kékoportó.
|