Kókuszbundás csirkemell cseresznyemártással


Hozzávalók (2 személyre)


2 fél csirkemellfilé
só, ételízesítő por
5 dkg kókuszreszelék
a sütéshez:
4-5 evőkanál olaj
a mártáshoz:
20 dkg cseresznye
csipetnyi reszelt,
friss gyömbér
só, őrölt fehér bors
1,5 dl almalé
1 kiskanál étkezési
keményítő

A hússzeleteket lapjában bevágjuk, kihajtjuk és kissé kiverjük, sóval, ételízesítő porral bedörzsöljük. Kókuszreszelékben megforgatjuk – kicsit rá is nyomkodjuk –, majd a forró olajon aranyszínűre sütjük. A mártáshoz a cseresznyét kimagozzuk és a gyömbérrel, csipetnyi sóval és őrölt borssal ízesített almalében felforraljuk. A keményítőt és egy kevés vizet összekeverünk, a cseresznye levét ezzel sűrítjük, a tűzről lehúzzuk. A kókuszbundás hússzeleteket a cseresznyemártással körülöntve kínáljuk. Köretnek vadrizs kívánkozik hozzá.


Elkészítési idő: 30 perc.
Egy adag: 445 kcal / 1861 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Villányi kékoportó.