Zöldborsós zúzapörkölt
Hozzávalók
80 dkg csirke-, pulyka-
vagy libazúza
2 közepes vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál édes-nemes
pirospaprika, 1 kiskanál só
2-2 paprika és paradicsom
1 mokkáskanál csÃpÅ‘s paprikakrém
30 dkg frissen kifejtett zöldborsó
A zúza tisztÃtásával kezdjük: ehhez egyenként félbevágjuk, belsejét kikaparjuk, a benne lévÅ‘ szÃvós hártyát lehúzzuk. Megmossuk, és 2 centis darabokra vágjuk.
A hagymát megtisztÃtjuk, felaprÃtjuk és az olajon kevergetve üvegesre sütjük. A zúzát beledobjuk, néhány percig tovább pirÃtjuk, majd a tűzrÅ‘l lehúzva a pirospaprikával meghintjük. Egy kevés (1,5 deci) vizet aláöntünk, megsózzuk, az apróra vágott paradicsomot és paprikát beleszórjuk, a paprikakrémmel tüzesÃtjük, és lefödve kis lángon párolni kezdjük.
A zúza fajtájától függÅ‘en minimum 1,5 óra alatt puhul meg. ElÅ‘fordulhat, hogy leve idÅ‘közben túlságosan besűrűsödik, ilyenkor mindig öntsünk alá egy kevés vizet, nehogy leégjen. Amikor már szinte teljesen puha, a zöldborsót hozzáadjuk, és Ãgy, együtt fÅ‘zzük készre. Galuska esetleg sós burgonya illik hozzá köretnek.
ElkészÃtési idÅ‘: 2 óra.
Egy adag: 540 kcal / 2258 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Egri kékfrankos '98.
|