Kolbászos lencseleves
Hozzávalók
25 dkg lencse 2 sárgarépa 1 petrezselyemgyökér 1 kisebb vöröshagyma 4 evÅ‘kanál olaj 1 púpozott evÅ‘kanál liszt 2 babérlevél 1 evÅ‘kanál ételÃzesÃtÅ‘ fél evÅ‘kanál Piros Arany krém 1 evÅ‘kanál mustár 2 dl tejföl 1 kiskanál ecet fél csokor petrezselyem 20 dkg Csabai szárazkolbász
A lencsét átválogatjuk, és 2-3 órára, de még jobb, ha egész éjszakára hideg vÃzbe áztatjuk.A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a vöröshagymát megtisztÃtjuk. Az elÅ‘bbieket karikákra, az utóbbit finomra vágjuk. Az olajon elÅ‘ször a hagymát futtatjuk meg, majd a zöldségkarikákkal tovább pirÃtjuk. A liszttel meghintjük, jól összekeverjük, és annyi (kb. 1,2 liter) vÃzzel öntjük fel, amennyi levest szeretnénk. A leszűrt lencsét hozzáadjuk, kevergetve fölforraljuk. Megfűszerezzük, majd lefödve, kis lángon puhára fÅ‘zzük.
Végül a tejföllel dúsÃtjuk, az ecettel kellemesen pikánsra ÃzesÃtjük, a fölaprÃtott petrezselymet és a lehéjazott, karikákra szelt kolbászt is belekeverjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 3/4 óra + a lencse áztatása.
|