Kolbászos lencseleves


Hozzávalók


25 dkg lencse
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 kisebb vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 púpozott evőkanál liszt
2 babérlevél
1 evőkanál ételízesítő
fél evőkanál Piros Arany krém
1 evőkanál mustár
2 dl tejföl
1 kiskanál ecet
fél csokor petrezselyem
20 dkg Csabai szárazkolbász

A lencsét átválogatjuk, és 2-3 órára, de még jobb, ha egész éjszakára hideg vízbe áztatjuk.A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a vöröshagymát megtisztítjuk. Az előbbieket karikákra, az utóbbit finomra vágjuk. Az olajon először a hagymát futtatjuk meg, majd a zöldségkarikákkal tovább pirítjuk. A liszttel meghintjük, jól összekeverjük, és annyi (kb. 1,2 liter) vízzel öntjük fel, amennyi levest szeretnénk. A leszűrt lencsét hozzáadjuk, kevergetve fölforraljuk. Megfűszerezzük, majd lefödve, kis lángon puhára főzzük. Végül a tejföllel dúsítjuk, az ecettel kellemesen pikánsra ízesítjük, a fölaprított petrezselymet és a lehéjazott, karikákra szelt kolbászt is belekeverjük.


Elkészítési idő: 3/4 óra + a lencse áztatása.