Regôs halászlé
Hozzávalók
60 dkg filézett ponty (vagy egyéb, szálka nélküli édesvÃzi hal), só 25 dkg vegyes leves- zöldség, 1 vöröshagyma 1 evÅ‘kanál olaj 1 kiskanál fuszerpaprika 1 babérlevél, Vegeta Å‘rölt bors 1-1 evÅ‘kanál kapribogyó 1 zöldpaprika 1 kiskanál liszt 1 evÅ‘kanál mustár 1 dl tejföl 2 dl száraz fehérbor citromlé cukor
a filézett halat csÃkokra szelem, megsózom és félreteszem. A megtisztÃtott és vékony hasábokra vágott zöldséget 1 liternyi hideg vÃzbe dobom. A felaprÃtott vöröshagymát az olajon megfuttatom, majd a tuzrÅ‘l lehúzom, összekeverem a pirospaprikával és felöntöm fél deci vÃzzel. Összeforralom, majd a babérlevéllel, vegetával, borssal a bezöldségelt levesbe öntöm. Majdnem puhára fÅ‘zöm, majd hozzáadom a kapribogyót. A zöldpaprikát kicsumázom, és karikára vágom.
ElkészÃtése: a liszttel, mustárral, tejföllel elkevert bort a forrásban lévÅ‘ zöldséglevesbe öntöm. A citromlével és a cukorral enyhén pikánsra ÃzesÃtem. Kevergetve felforralom, végül a halcsÃkokat és a zöldpaprika-karikákat beledobom. Kis lángon, 15 percig forralom, de már nem keverem meg.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra.
Egy adag: 347 kcal / 1458 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Tolnai zöldveltellini '01).
|