Regôs halászlé


Hozzávalók


60 dkg filézett ponty
(vagy egyéb, szálka
nélküli édesvízi hal), só
25 dkg vegyes leves-
zöldség, 1 vöröshagyma
1 evőkanál olaj
1 kiskanál fuszerpaprika
1 babérlevél, Vegeta
őrölt bors
1-1 evőkanál kapribogyó
1 zöldpaprika
1 kiskanál liszt
1 evőkanál mustár
1 dl tejföl
2 dl száraz fehérbor
citromlé
cukor

a filézett halat csíkokra szelem, megsózom és félreteszem. A megtisztított és vékony hasábokra vágott zöldséget 1 liternyi hideg vízbe dobom. A felaprított vöröshagymát az olajon megfuttatom, majd a tuzről lehúzom, összekeverem a pirospaprikával és felöntöm fél deci vízzel. Összeforralom, majd a babérlevéllel, vegetával, borssal a bezöldségelt levesbe öntöm. Majdnem puhára főzöm, majd hozzáadom a kapribogyót. A zöldpaprikát kicsumázom, és karikára vágom. Elkészítése: a liszttel, mustárral, tejföllel elkevert bort a forrásban lévő zöldséglevesbe öntöm. A citromlével és a cukorral enyhén pikánsra ízesítem. Kevergetve felforralom, végül a halcsíkokat és a zöldpaprika-karikákat beledobom. Kis lángon, 15 percig forralom, de már nem keverem meg.


Elkészítési idő: 1 óra.
Egy adag: 347 kcal / 1458 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Tolnai zöldveltellini '01).