Libahússal rakott kel


Hozzávalók (6)


1 libaaprólék (kb. 1 kg)
só, 1 kg kelkáposzta
10 dkg rizs
1 evőkanál Vegeta
őrölt bors
késhegynyi őrölt
köménymag
1 kiskanál pirospaprika
2 tojás, 2 dl tejföl
a tepsi kikenéséhez:
olaj

a megtisztított és feldarabolt libaaprólékot éppen csak annyi vízbe teszem, amennyi ellepi, majd megsózom és fedő alatt puhára főzöm. Kicsontozom és ledarálom. A levét megőrzöm. Közben a kelkáposztát leveleire szedem, megmosom, lecsöpögtetem, és vékony csíkokra vágom. A rizst megmosom, leszűröm. Elkészítése: egy kikent tepsibe terítem a kelkáposzta felét, majd rászórom a rizst. A darált húst összekeverem a vegetával, borssal, köménymaggal és kevés pirospaprikával. Rákenem a rizses kelkáposztára, majd a maradék kellevelekkel befedem. A tojást 3 deci - a libaaprólék főzővizéből mert - húslével és a tejföllel felverem, majd az egészet ráöntöm a kelkáposztára. A tepsit befedem, és előmelegített forró sütőben 40 percen át párolom. Végül a tetejét aranysárgára pirítom.


Elkészítési idő: 2 óra.
Egy adag: 534 kcal / 2242 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Somlói juhfark '99).