Libahússal rakott kel
Hozzávalók
(6)
1 libaaprólék (kb. 1 kg) só, 1 kg kelkáposzta 10 dkg rizs 1 evőkanál Vegeta őrölt bors késhegynyi őrölt köménymag 1 kiskanál pirospaprika 2 tojás, 2 dl tejföl a tepsi kikenéséhez: olaj
a megtisztÃtott és feldarabolt libaaprólékot éppen csak annyi vÃzbe teszem, amennyi ellepi, majd megsózom és fedÅ‘ alatt puhára fÅ‘zöm. Kicsontozom és ledarálom. A levét megÅ‘rzöm. Közben a kelkáposztát leveleire szedem, megmosom, lecsöpögtetem, és vékony csÃkokra vágom. A rizst megmosom, leszűröm.
ElkészÃtése: egy kikent tepsibe terÃtem a kelkáposzta felét, majd rászórom a rizst. A darált húst összekeverem a vegetával, borssal, köménymaggal és kevés pirospaprikával. Rákenem a rizses kelkáposztára, majd a maradék kellevelekkel befedem. A tojást 3 deci - a libaaprólék fÅ‘zÅ‘vizébÅ‘l mert - húslével és a tejföllel felverem, majd az egészet ráöntöm a kelkáposztára. A tepsit befedem, és elÅ‘melegÃtett forró sütÅ‘ben 40 percen át párolom. Végül a tetejét aranysárgára pirÃtom.
ElkészÃtési idÅ‘: 2 óra.
Egy adag: 534 kcal / 2242 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Somlói juhfark '99).
|