Tejszínben sült hagyma


Hozzávalók


50 dkg vöröshagyma
7 dkg vaj,
só
őrölt fehér bors
és kakukkfű
1 zsemle,
3 dl tejszín
1 evőkanál paradicsom-
püré,
3 tojás
15 dkg reszelt sajt

A hagymát megtisztítjuk, és 2-3 milliméter vastag karikákra vágjuk. 3 deka vajon üvegesre pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk és egy kevés kakukkfűvel meghintjük. Egy tuzálló tál alján egyenletesen elosztjuk. A zsemlét kis kockákra vágjuk, 2 deka vajon aranysárgára pirítjuk, és a hagymára szórjuk. A tejszínt a paradicsompürével a tojással kikeverjük, a hagymás zsemle tetejére locsoljuk, végül a reszelt sajttal egyenletesen beborítjuk. A maradék vajat rámorzsoljuk, és 220 C-ra (légkeveréses sütőben 205 C) előmelegített, forró sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Meleg előételnek, önálló fogásnak, köretnek is ideális.


Elkészítési idő: 50 perc.
Egy adag: 669 kcal / 2794 kJ.
Italajánlat: száraz rosé (Szekszárdi kékfrankos rosé '01).