TejszÃnben sült hagyma
Hozzávalók
50 dkg vöröshagyma 7 dkg vaj, só Å‘rölt fehér bors és kakukkfű 1 zsemle, 3 dl tejszÃn 1 evÅ‘kanál paradicsom- püré, 3 tojás 15 dkg reszelt sajt
A hagymát megtisztÃtjuk, és 2-3 milliméter vastag karikákra vágjuk. 3 deka vajon üvegesre pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk és egy kevés kakukkfűvel meghintjük. Egy tuzálló tál alján egyenletesen elosztjuk. A zsemlét kis kockákra vágjuk, 2 deka vajon aranysárgára pirÃtjuk, és a hagymára szórjuk. A tejszÃnt a paradicsompürével a tojással kikeverjük, a hagymás zsemle tetejére locsoljuk, végül a reszelt sajttal egyenletesen beborÃtjuk. A maradék vajat rámorzsoljuk, és 220 C-ra (légkeveréses sütÅ‘ben 205 C) elÅ‘melegÃtett, forró sütÅ‘ben 20-25 perc alatt megsütjük. Meleg előételnek, önálló fogásnak, köretnek is ideális.
ElkészÃtési idÅ‘: 50 perc.
Egy adag: 669 kcal / 2794 kJ.
Italajánlat: száraz rosé (Szekszárdi kékfrankos rosé '01).
|