Malacpecsenye zöldborsos epermártással
Hozzávalók
80 dkg malac hasa alja
só, őrölt bors
ételÃzesÃtÅ‘ por
3-4 evőkanál olaj
a mártáshoz:
30 dkg eper
2 evőkanál nem túl sós
szójamártás
1 evőkanál zöldbors
1 evőkanál cukor
csipetnyi só és őrölt bors
A húst sóval bedörzsöljük, és szorosan felgöngyöljük úgy, hogy a zsÃrosabb oldala legyen kifelé. Ezután jó ujjnyi szeletekre vágjuk, majd az Ãgy kapott tekercseket fogvájóval vagy hústűvel rögzÃtjük, nehogy szétessenek. Sóval, borssal, ételÃzesÃtÅ‘ porral körös-körül mindegyiket megszórjuk. Az olajat serpenyÅ‘ben kissé megmelegÃtjük, és a húst a közepesnél valamivel erÅ‘sebb lángon oldalanként kb. 4-4 perc alatt pirosra sütjük benne. A mártáshoz az epret megtisztÃtjuk. Felét összetörjük vagy turmixoljuk és a tűzre tesszük. A szójamártást, a zöldborsot, a cukrot hozzáadjuk, megborsozzuk, ha kell, meg is sózzuk. Végül a tűzrÅ‘l levéve a maradék, apró kockákra vágott epret is belekeverjük. A lecsöpögtetett malacpecsenyét a forró epermártással és friss fehér kenyérrel kÃnáljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 35 perc.
Egy adag: 655 kcal / 2738 kJ.
Italajánlat: Száraz vörösbor Villányi Kékoportó '99.
|