Malacpecsenye zöldborsos epermártással


Hozzávalók


80 dkg malac hasa alja
só, őrölt bors
ételízesítő por
3-4 evőkanál olaj
a mártáshoz:
30 dkg eper
2 evőkanál nem túl sós
szójamártás
1 evőkanál zöldbors
1 evőkanál cukor
csipetnyi só és őrölt bors

A húst sóval bedörzsöljük, és szorosan felgöngyöljük úgy, hogy a zsírosabb oldala legyen kifelé. Ezután jó ujjnyi szeletekre vágjuk, majd az így kapott tekercseket fogvájóval vagy hústűvel rögzítjük, nehogy szétessenek. Sóval, borssal, ételízesítő porral körös-körül mindegyiket megszórjuk. Az olajat serpenyőben kissé megmelegítjük, és a húst a közepesnél valamivel erősebb lángon oldalanként kb. 4-4 perc alatt pirosra sütjük benne. A mártáshoz az epret megtisztítjuk. Felét összetörjük vagy turmixoljuk és a tűzre tesszük. A szójamártást, a zöldborsot, a cukrot hozzáadjuk, megborsozzuk, ha kell, meg is sózzuk. Végül a tűzről levéve a maradék, apró kockákra vágott epret is belekeverjük. A lecsöpögtetett malacpecsenyét a forró epermártással és friss fehér kenyérrel kínáljuk.


Elkészítési idő: 35 perc.
Egy adag: 655 kcal / 2738 kJ.
Italajánlat: Száraz vörösbor Villányi Kékoportó '99.

Recept: H. M..