Burgonyalapcsánka
Hozzávalók
2 tojás 1 mokkáskanál só 1 kis csokor petrezselyem fél mokkáskanál őrölt köménymag kb. 3 evőkanál finomliszt 1 kiskanál tejföl 2-3 gerezd fokhagyma fél fej vöröshagyma 3 közepes burgonya a sütéshez: 4 evőkanál olaj
A tojásokat fölverjük, megsózzuk, a fölaprÃtott petrezselyemmel és az Å‘rölt köménnyel fuszerezzük, majd a liszttel meg a tejföllel simára keverjük. A zúzott fokhagymát és a finomra aprÃtott vöröshagymát hozzáadjuk. A burgonyát megtisztÃtjuk, lereszeljük, egy kicsit kinyomkodjuk, majd az elÅ‘zÅ‘ekhez keverjük. TalkedlisütÅ‘ben (tükörtojássütÅ‘ben) egy kevés forró olajon, kö-
zepes lángon megsütjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
Egy adag: 288 kcal / 1204 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Mátraaljai királyleányka 2000).
|