Burgonyalapcsánka


Hozzávalók


2 tojás
1 mokkáskanál só
1 kis csokor petrezselyem
fél mokkáskanál őrölt
köménymag
kb. 3 evőkanál
finomliszt
1 kiskanál tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
fél fej vöröshagyma
3 közepes burgonya
a sütéshez:
4 evőkanál olaj

A tojásokat fölverjük, megsózzuk, a fölaprított petrezselyemmel és az őrölt köménnyel fuszerezzük, majd a liszttel meg a tejföllel simára keverjük. A zúzott fokhagymát és a finomra aprított vöröshagymát hozzáadjuk. A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük, egy kicsit kinyomkodjuk, majd az előzőekhez keverjük. Talkedlisütőben (tükörtojássütőben) egy kevés forró olajon, kö- zepes lángon megsütjük.


Elkészítési idő: 30 perc.
Egy adag: 288 kcal / 1204 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Mátraaljai királyleányka 2000).