Egyszerű rakott burgonya


Hozzávalók


1 kg burgonya
3 evőkanál zsemlemorzsa
6 főtt tojás, só
10 dkg vaj, margarin,
vagy 6 evőkanál olaj
2 dl tejföl
2 dl joghurt
a tál kikenéséhez:
vaj vagy margarin

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és 3 milliméter vastag karikákra vágjuk. Egy zománcozott tepsit vagy mély tuzálló tálat zsiradékkal kikenünk, 2 evőkanál zsemlemorzsával megszórjuk és egy réteg burgonyát belefektetünk. Egy sor karikákra vágott főtt tojással befedjük, megsózzuk, olvasztott vajjal vagy olajjal meglocsoljuk és ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére burgonya kerüljön. Ezt is megsózzuk, a tejföl meg a joghurt keverékével és a maradék zsiradékkal meglocsoljuk. A maradék zsemlemorzsával megszórjuk és előmelegített, forró sütőbe tolva, ropogós-pirosra sütjük.


Elkészítési idő: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 700 kcal / 2940 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Badacsonyi olaszrizling 2000).