Egyszerű rakott burgonya
Hozzávalók
1 kg burgonya 3 evőkanál zsemlemorzsa 6 főtt tojás, só 10 dkg vaj, margarin, vagy 6 evőkanál olaj 2 dl tejföl 2 dl joghurt a tál kikenéséhez: vaj vagy margarin
A burgonyát héjában megfÅ‘zzük, meghámozzuk és 3 milliméter vastag karikákra vágjuk. Egy zománcozott tepsit vagy mély tuzálló tálat zsiradékkal kikenünk, 2 evÅ‘kanál zsemlemorzsával megszórjuk és egy réteg burgonyát belefektetünk. Egy sor karikákra vágott fÅ‘tt tojással befedjük, megsózzuk, olvasztott vajjal vagy olajjal meglocsoljuk és ezt a rétegezést addig folytatjuk, amÃg a hozzávalókból tart. A tetejére burgonya kerüljön. Ezt is megsózzuk, a tejföl meg a joghurt keverékével és a maradék zsiradékkal meglocsoljuk. A maradék zsemlemorzsával megszórjuk és elÅ‘melegÃtett, forró sütÅ‘be tolva, ropogós-pirosra sütjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 700 kcal / 2940 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Badacsonyi olaszrizling 2000).
|