Pilisi töltött gomba


Hozzávalók


20 szem közepes csiperke
1 kiskanál csemege ételecet
8 dkg Rama
margarin
1 vöröshagyma
1 kisebb, piros
húsú paprika
só, őrölt bors, 3 tojás
1 kis csokor petrezselyem
1 csapott kiskanál
ételízesítő por
1 dl tejföl, 0,5 dl fehérbor
1 csapott kiskanál
finomliszt
1 kis csokor metélőhagyma

A gombát megtisztítjuk, a kalapját és a szárát különválasztjuk. Az előbbit enyhén ecetes, forrásban lévő vízben 2 percig főzzük, majd szurőlapáttal kiemeljük, üregükkel felfelé tepsibe sorakoztatjuk, egy kevés sóval és borssal behintjük. A gomba szárát finomra vágjuk, ahogyan a megtisztított vöröshagymát is. A paprikát kicsumázzuk, félcentis kockákra aprítjuk. A margarin felét fölolvasztjuk, a hagyma felét beleszórjuk, kevergetve 1 perc alatt megfonnyasztjuk, majd beledobjuk a gombaforgácsot is. 3-4 percig együtt sütjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd 2 percre a paprikát is beledobjuk. A tojáso-kat felverjük, az előzőekre öntjük, kevergetve kocsonyásodásig sütjük, végül a fölaprított petrezselyemmel megszórjuk. Ezt a masszát a gombák üregébe töltjük, végül forró sütőben 8-10 percig sütjük. Amíg készül, megfőzzük hozzá a mártást. Ehhez a maradék margarint kis lábasban fölolvasztjuk, a maradék gombát megfonnyasztjuk rajta. 2 deci vízzel fölöntjük, az ételízesítőt beleszórjuk. 2-3 percig forraljuk, majd a tejföllel és a borral simára kevert liszttel surítjük, végül a fölaprított metélőhagymával fuszerezzük. Tá-laláskor a gombát ezzel a mártással körülöntjük.


Elkészítési idő: 35 perc.
Egy adag: 438 kcal / 1831 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Siklósi chardonnay '99).