Pilisi töltött gomba
Hozzávalók
20 szem közepes csiperke 1 kiskanál csemege ételecet 8 dkg Rama margarin 1 vöröshagyma 1 kisebb, piros húsú paprika só, Å‘rölt bors, 3 tojás 1 kis csokor petrezselyem 1 csapott kiskanál ételÃzesÃtÅ‘ por 1 dl tejföl, 0,5 dl fehérbor 1 csapott kiskanál finomliszt 1 kis csokor metélÅ‘hagyma
A gombát megtisztÃtjuk, a kalapját és a szárát különválasztjuk. Az elÅ‘bbit enyhén ecetes, forrásban lévÅ‘ vÃzben 2 percig fÅ‘zzük, majd szurÅ‘lapáttal kiemeljük, üregükkel felfelé tepsibe sorakoztatjuk, egy kevés sóval és borssal behintjük. A gomba szárát finomra vágjuk, ahogyan a megtisztÃtott vöröshagymát is. A paprikát kicsumázzuk, félcentis kockákra aprÃtjuk. A margarin felét fölolvasztjuk, a hagyma felét beleszórjuk, kevergetve 1 perc alatt megfonnyasztjuk, majd beledobjuk a gombaforgácsot is. 3-4 percig együtt sütjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd 2 percre a paprikát is beledobjuk. A tojáso-kat felverjük, az elÅ‘zÅ‘ekre öntjük, kevergetve kocsonyásodásig sütjük, végül a fölaprÃtott petrezselyemmel megszórjuk. Ezt a masszát a gombák üregébe töltjük, végül forró sütÅ‘ben 8-10 percig sütjük. AmÃg készül, megfÅ‘zzük hozzá a mártást. Ehhez a maradék margarint kis lábasban fölolvasztjuk, a maradék gombát megfonnyasztjuk rajta. 2 deci vÃzzel fölöntjük, az ételÃzesÃtÅ‘t beleszórjuk. 2-3 percig forraljuk, majd a tejföllel és a borral simára kevert liszttel surÃtjük, végül a fölaprÃtott metélÅ‘hagymával fuszerezzük. Tá-laláskor a gombát ezzel a mártással körülöntjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 35 perc.
Egy adag: 438 kcal / 1831 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Siklósi chardonnay '99).
|