Dupla sajtsaláta fűszeres kenyérkockákkal
Hozzávalók
3 szelet fehér kenyér 1 kiskanál csemege pirospaprika 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma 3 evÅ‘kanál olÃvaolaj 1 nagy fej saláta (bármilyen fajta lehet, akár két kicsi vegyesen is) 2 érett avokádó 2 evÅ‘kanál citromlé Å‘rölt bors 1 nagy kÃgyóuborka 25 dkg feta sajt 6-8 dkg reszelt parmezánsajt az öntethez: 4 evÅ‘kanál olÃvaolaj 2 kiskanál citromlé 1 gerezd zúzott fokhagyma 2-2 kiskanál Worcester- mártás és majonéz
A kenyérszeleteket - miután héjukat levágtuk - kétcentis kockákra daraboljuk. A pirospaprika, a zúzott fokhagyma és az olÃvaolaj keverékében alaposan megforgatjuk. Egy nagy tepsiben szétterÃtjük, majd forró sütÅ‘ben, többször megrázogatva 8-10 perc alatt ropogósra sütjük.
A salátát leveleire bontjuk, megmossuk, leszárogatjuk.
A két avokádót félbevágjuk, magját eltávolÃtjuk, majd húsát a héjból kiemelve fölszeleteljük. A citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon, és egy kevés borsssal behintve félrerakjuk. Az uborkát megmossuk, leszárogatjuk, hosszában kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát fölszeleteljük vagy kockákra vágjuk. A fetát lecsöpögtetjük, a kenyérkockákhoz hasonlóan feldaraboljuk. Az Ãgy elÅ‘készÃtett összes hozzávalót egy nagy tálban a reszelt parmezánnal összedolgozzuk. Az öntethez valókat simára keverjük. Csak tálaláskor öntjük a salátára, nehogy a kenyérkockákat eláztassa.
ElkészÃtési idÅ‘: 25 perc.
Egy adag: 623 kcal / 2605 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Siklósi rajnai rizling 2000).
|