Dupla sajtsaláta fűszeres kenyérkockákkal


Hozzávalók


3 szelet fehér kenyér
1 kiskanál csemege
pirospaprika
1 nagy gerezd zúzott
fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 nagy fej saláta
(bármilyen fajta lehet,
akár két kicsi vegyesen is)
2 érett avokádó
2 evőkanál citromlé
őrölt bors
1 nagy kígyóuborka
25 dkg feta sajt
6-8 dkg reszelt
parmezánsajt
az öntethez:
4 evőkanál olívaolaj
2 kiskanál citromlé
1 gerezd zúzott
fokhagyma
2-2 kiskanál Worcester-
mártás és majonéz

A kenyérszeleteket - miután héjukat levágtuk - kétcentis kockákra daraboljuk. A pirospaprika, a zúzott fokhagyma és az olívaolaj keverékében alaposan megforgatjuk. Egy nagy tepsiben szétterítjük, majd forró sütőben, többször megrázogatva 8-10 perc alatt ropogósra sütjük. A salátát leveleire bontjuk, megmossuk, leszárogatjuk. A két avokádót félbevágjuk, magját eltávolítjuk, majd húsát a héjból kiemelve fölszeleteljük. A citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon, és egy kevés borsssal behintve félrerakjuk. Az uborkát megmossuk, leszárogatjuk, hosszában kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát fölszeleteljük vagy kockákra vágjuk. A fetát lecsöpögtetjük, a kenyérkockákhoz hasonlóan feldaraboljuk. Az így előkészített összes hozzávalót egy nagy tálban a reszelt parmezánnal összedolgozzuk. Az öntethez valókat simára keverjük. Csak tálaláskor öntjük a salátára, nehogy a kenyérkockákat eláztassa.


Elkészítési idő: 25 perc.
Egy adag: 623 kcal / 2605 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Siklósi rajnai rizling 2000).