Borágóvirágos egreskrém


Hozzávalók (8)


40 dkg egres
20 dkg cukor
1 dkg zselatin
40 dkg tehéntúró
1 dl tejföl
1 zacskó vaníliás cukor
1 maréknyi borágóvirág
15 dkg mogyoróscsók

Az egrest megtisztítjuk, és 2 deci vizet aláöntve addig főzzük, míg a bogyók héja felreped. A tűzről lehúzzuk, hozzáadunk 15 deka cukrot, turmixoljuk, majd elkeverjük benne a zselatint. A túrót áttörjük, a tejföllel, a maradék cukorral meg a vaníliás cukorral simára keverjük. Az egreses és a túrós krémet üvegtálba rétegezzük úgy, hogy minden réteget megszórunk a száráról lecsipkedett borágóvirágokkal. Tetejére mogyoróscsókokat rakunk, és tálalás előtt egy-két órára behűtjük, hogy kellően megdermedjen.


Elkészítési idő: 30 perc + hûtés.
Egy adag: 273 kcal / 1139 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.