Borágóvirágos egreskrém
Hozzávalók
(8)
40 dkg egres 20 dkg cukor 1 dkg zselatin 40 dkg tehéntúró 1 dl tejföl 1 zacskó vanÃliás cukor 1 maréknyi borágóvirág 15 dkg mogyoróscsók
Az egrest megtisztÃtjuk, és 2 deci vizet aláöntve addig fÅ‘zzük, mÃg a bogyók héja felreped. A tűzrÅ‘l lehúzzuk, hozzáadunk 15 deka cukrot, turmixoljuk, majd elkeverjük benne a zselatint.
A túrót áttörjük, a tejföllel, a maradék cukorral meg a vanÃliás cukorral simára keverjük. Az egreses és a túrós krémet üvegtálba rétegezzük úgy, hogy minden réteget megszórunk a száráról lecsipkedett borágóvirágokkal.
Tetejére mogyoróscsókokat rakunk, és tálalás előtt egy-két órára behűtjük, hogy kellően megdermedjen.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc + hûtés.
Egy adag: 273 kcal / 1139 kJ.
Italajánlat: ásványvÃz.
|