Pulykacomb tejszÃnes gombamártásban
Hozzávalók
2 nagy pulykacomb 20 dkg gomba 1 fej vöröshagyma 1 dl tejföl 1 dl tejszÃn 1 evÅ‘kanál liszt 1 csokor petrezselyem 2 evÅ‘kanál olaj csipetnyi cukor só Å‘rölt bors
a pulykacombokat félbevágom, Ãgy négy húsdarab lesz belÅ‘lük. Mindkét oldalukat megsózom. A hagymát finomra vágom. A gombát megtisztÃtom, és felszeletelem. A petrezselymet finomra aprÃ-tom. A tejszÃnt a tejföllel, a liszttel meg fél deci vÃzzel simára keverem.
ElkészÃtése: a hagymát az olajon megfonnyasztom, majd a húsdarabok mindkét felét megpirÃtom rajta. A gombát rászórom, megsózom, megborsozom, és fél pohár vizet öntök alá. FedÅ‘ alatt, saját levében puhára párolom. A puha húst a serpenyÅ‘bÅ‘l kiemelem, és félreteszem. A lisztes-tejfölös tejszÃnt kevergetve a gombás szaftba csorgatom, és mártás suruségure fÅ‘zöm. Csipetnyi cukorral meg a petrezselyemmel elkeverem, a húst visszateszem bele, és még egyet rottyantok rajta. FÅ‘tt burgonyával tálalom.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 395 kcal / 1659 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Etyeki sauvignon blanc '01).
|