Spenótos palacsinta
Hozzávalók
a palacsintatésztához: 2 tojás 20 dkg finomliszt 2,5 dl tej egy kevés szódavÃz vagy szénsavas ásványvÃz 0,5 dl olaj 2 evÅ‘kanál spenótpüré a töltelékhez: 20 dkg spenótpüré 2 közepes méretű héjában fÅ‘tt krumpli 2 gerezd fokhagyma só Å‘rölt bors
A hozzávalókból tejszÃn sűrűségu palacsintatésztát keverek, hozzáadok 2 evÅ‘kanál spenótpürét, és 10 percig állni hagyom. Közben a fÅ‘tt krumplit meghámozom, majd lereszelem. A fokhagymát megtisztÃtom, és összezúzom.
ElkészÃtése: a palacsintákat megsütöm. A maradék spenótot a reszelt krumplival, a fokhagymával, csipet sóval meg késhegynyi Å‘rölt borssal összekeverem. A palacsintákat ezzel a krémmel megkenem, egyenként felcsavarom, végül tuzálló tálba sorakoztatom. SütÅ‘ben átforrósÃtom, és azonnal kÃnálom.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 402 kcal / 1688 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Somlói tramini 2000).
|