Spenótos palacsinta


Hozzávalók


a palacsintatésztához:
2 tojás
20 dkg finomliszt
2,5 dl tej
egy kevés szódavíz vagy
szénsavas ásványvíz
0,5 dl olaj
2 evőkanál spenótpüré
a töltelékhez:
20 dkg spenótpüré
2 közepes méretű héjában főtt krumpli
2 gerezd fokhagyma
só
őrölt bors

A hozzávalókból tejszín sűrűségu palacsintatésztát keverek, hozzáadok 2 evőkanál spenótpürét, és 10 percig állni hagyom. Közben a főtt krumplit meghámozom, majd lereszelem. A fokhagymát megtisztítom, és összezúzom. Elkészítése: a palacsintákat megsütöm. A maradék spenótot a reszelt krumplival, a fokhagymával, csipet sóval meg késhegynyi őrölt borssal összekeverem. A palacsintákat ezzel a krémmel megkenem, egyenként felcsavarom, végül tuzálló tálba sorakoztatom. Sütőben átforrósítom, és azonnal kínálom.


Elkészítési idő: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 402 kcal / 1688 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Somlói tramini 2000).