Bazsalikomos csirkemellcsíkok


Hozzávalók


2 evőkanál szezámolaj
80 dkg csirkemellfilé
1 mokkáskanál só
1 gerezd fokhagyma
1 kiskanál apróra vágott
friss gyömbér vagy
1/2 mokkáskanál gyömbérpor
1 evőkanál szójamártás
1 dl szárnyashúsleves
6 levél friss bazsalikom

A csirkemellfilét ceruza vastagságú csíkokra vágjuk, a wokban megforrósított olajra dobjuk, sóval, az apróra vágott fokhagymával meg a gyömbérrel fűszerezzük, és nagy lángon állandóan rázogatva megpirítjuk. Közben a szójamártást és a húslevest rálocsoljuk, a nagyobb darabokra vágott bazsalikomlevelekkel megszórjuk. 4-5 percig pároljuk, majd forrón, gyors rizzsel tálaljuk, amelyet sáfránnyal ízesíthetünk.


Elkészítési idő: 20 perc.
Egy adag: 303 kcal / 1267 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Pázmándi juhfark '01).