Bazsalikomos csirkemellcsÃkok
Hozzávalók
2 evőkanál szezámolaj 80 dkg csirkemellfilé 1 mokkáskanál só 1 gerezd fokhagyma 1 kiskanál apróra vágott friss gyömbér vagy 1/2 mokkáskanál gyömbérpor 1 evőkanál szójamártás 1 dl szárnyashúsleves 6 levél friss bazsalikom
A csirkemellfilét ceruza vastagságú csÃkokra vágjuk, a wokban megforrósÃtott olajra dobjuk, sóval, az apróra vágott fokhagymával meg a gyömbérrel fűszerezzük, és nagy lángon állandóan rázogatva megpirÃtjuk.
Közben a szójamártást és a húslevest rálocsoljuk, a nagyobb darabokra vágott bazsalikomlevelekkel megszórjuk. 4-5 percig pároljuk, majd forrón, gyors rizzsel tálaljuk, amelyet sáfránnyal ÃzesÃthetünk.
ElkészÃtési idÅ‘: 20 perc.
Egy adag: 303 kcal / 1267 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Pázmándi juhfark '01).
|