Atyám tébolyító töltött csirkemelle


Hozzávalók (4)


200 g bármilyen gomba
olívaolaj
1-2 gerezd tisztított, finomra aprított fokhagyma
tengeri só
frissen őrölt fekete bors
1 csokor apróra vágott, friss petrezselyem
4 db 200 g-os csirkemell (bőr nélkül)
500 g leveles tészta
1 felvert tojás
2 púpozott evőkanál mustármag
2 dl fehérbor
1 1/2 dl habtejszín

Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Vágd fel a gombát - legyenek finomabb és nagyobb darabjaid is. Egy forró serpenyőbe önts egypár löttyintés olívaolajat, és pirítsd a fokhagymát a gombával körülbelül 10 percig. Kedvedre sózd, borsozd, és keverd hozzá a petrezselyemzöldet. Tedd félre, hogy lehűljön. Vágjál kis zsebeket a csirkemellekbe, de vigyázz, hogy a csont mentén bemetszve át ne lyukaszd a húst, és gyömöszöld be ezekbe a kihűlt gombát (lásd a kis képeket). Egy kevés liszttel hintsd meg a deszkát, és a sodrófával nyújts ki a tésztából egy kábé 45 cm hosszú, 20 cm széles és 1/2 cm vastag lapot. Vágd hosszában 4 csíkra, és tekerd be vele a csirkemelleket (lásd az utolsó kis képet). Kenjed meg a tésztát tojással, és az előmelegített sütőben süsd 35 percig. Mialatt sül, tedd a mustármagot egy forró serpenyőbe, öntsd rá a fehérbort, és sűrítsd be, hogy az alkoholgőz elillanjon. Keverd hozzá a tejszínt, és rotyogtasd, míg a mártás a kanál hátára nem tapad. Most már leveheted a tűzről, és utánaízesítheted. Vágd fel 3-3 szeletre a melleket, kanalazz rájuk egy kis mártást, és ha szereted, permetezd meg őket egy kevés olívaolajjal. Ugye káprázatos?!