Atyám tébolyÃtó töltött csirkemelle
Hozzávalók
(4)
200 g bármilyen gomba olÃvaolaj 1-2 gerezd tisztÃtott, finomra aprÃtott fokhagyma tengeri só frissen Å‘rölt fekete bors 1 csokor apróra vágott, friss petrezselyem 4 db 200 g-os csirkemell (bÅ‘r nélkül) 500 g leveles tészta 1 felvert tojás 2 púpozott evÅ‘kanál mustármag 2 dl fehérbor 1 1/2 dl habtejszÃn
MelegÃtsd elÅ‘ a sütÅ‘t 200 °C-ra. Vágd fel a gombát - legyenek finomabb és nagyobb darabjaid is. Egy forró serpenyÅ‘be önts egypár löttyintés olÃvaolajat, és pirÃtsd a fokhagymát a gombával körülbelül 10 percig. Kedvedre sózd, borsozd, és keverd hozzá a petrezselyemzöldet. Tedd félre, hogy lehűljön. Vágjál kis zsebeket a csirkemellekbe, de vigyázz, hogy a csont mentén bemetszve át ne lyukaszd a húst, és gyömöszöld be ezekbe a kihűlt gombát (lásd a kis képeket).
Egy kevés liszttel hintsd meg a deszkát, és a sodrófával nyújts ki a tésztából egy kábé 45 cm hosszú,
20 cm széles és 1/2 cm vastag lapot. Vágd hosszában 4 csÃkra, és tekerd be vele a csirkemelleket (lásd az utolsó kis képet). Kenjed meg a tésztát tojással, és az elÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben süsd 35 percig. Mialatt sül, tedd a mustármagot egy forró serpenyÅ‘be, öntsd rá a fehérbort, és sűrÃtsd be, hogy az alkoholgÅ‘z elillanjon.
Keverd hozzá a tejszÃnt, és rotyogtasd, mÃg a mártás a kanál hátára nem tapad. Most már leveheted a tűzrÅ‘l, és utánaÃzesÃtheted. Vágd fel 3-3 szeletre a melleket, kanalazz rájuk egy kis mártást, és ha szereted,
permetezd meg Å‘ket egy kevés olÃvaolajjal. Ugye káprázatos?!
|