Hideg pisztráng egészben
Hozzávalók
4 (egyenként kb. 20 dkg-os) pisztráng 1 kiskanál halÃzesÃtÅ‘ fűszerkeverék só 1 citrom 2 dkg zselatin a tálaláshoz: 1 fej saláta 60 dkg franciasaláta dÃszÃtéshez: 8 db fürjtojás petrezselyem kaviár
A pisztrángokat megtisztÃtjuk, a fuszerkeverékkel kÃvül-belül bedörzsöljük. Mindegyiket kifli alakúra formázzuk, és a fejét egy hústű segÃtségével a farkához tűzzük. Sós-citromleves vÃzben egyenként 5-6 perc alatt megfÅ‘zzük. A vÃzbÅ‘l kiemelve lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni, majd hűtÅ‘szekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. A hal fÅ‘zÅ‘levébÅ‘l 3-4 evÅ‘kanálnyit kimerünk, a zselatint elkeverjük benne, és lassú tűzön felolvasztjuk. A megdermedt pisztrángokat ezzel fényezzük.
4 tányérra megmosott, leszárogatott, salátaleveleket terÃtünk, és a franciasalátát elosztjuk rajtuk. 1-1 pisztrángot ráfektetünk, és fÅ‘tt fürjtojásokkal, kaviárral, petrezselyemmel dÃszÃtjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 25 perc + dermesztés.
Egy adag: 681 kcal / 2847 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Egri zengô '99).
|