Hideg pisztráng egészben


Hozzávalók


4 (egyenként kb. 20 dkg-os) pisztráng
1 kiskanál halízesítő fűszerkeverék
só
1 citrom
2 dkg zselatin
a tálaláshoz:
1 fej saláta
60 dkg franciasaláta
díszítéshez:
8 db fürjtojás
petrezselyem
kaviár

A pisztrángokat megtisztítjuk, a fuszerkeverékkel kívül-belül bedörzsöljük. Mindegyiket kifli alakúra formázzuk, és a fejét egy hústű segítségével a farkához tűzzük. Sós-citromleves vízben egyenként 5-6 perc alatt megfőzzük. A vízből kiemelve lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. A hal főzőlevéből 3-4 evőkanálnyit kimerünk, a zselatint elkeverjük benne, és lassú tűzön felolvasztjuk. A megdermedt pisztrángokat ezzel fényezzük. 4 tányérra megmosott, leszárogatott, salátaleveleket terítünk, és a franciasalátát elosztjuk rajtuk. 1-1 pisztrángot ráfektetünk, és főtt fürjtojásokkal, kaviárral, petrezselyemmel díszítjük.


Elkészítési idő: 25 perc + dermesztés.
Egy adag: 681 kcal / 2847 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Egri zengô '99).