Húsvéti sajttorta


Hozzávalók


15 dkg keksz- vagy
piskótamorzsa
8 dkg vaj vagy margarin
2 dkg zselatin
2 dl frissen csavart narancslé
15 dkg cukor
20 dkg friss krémsajt
vagy túró
15 dkg joghurt
1 citrom reszelt héja
3 evőkanál citromlé
5 dkg porcukor
4 dl tejszín
a díszítéshez:
1-1 csomag piros és zöld gyümölcskocsonyapor

A darált kekszet a vajjal összekeverjük, és egy 24 centi átmérőjű tortaforma aljába simítjuk. A zselatint a meglangyosított narancslében feloldjuk, és éppen csak felforraljuk. A cukrot beleszórjuk, majd időnként megkeverve hűlni hagyjuk. A krémsajtot a joghurttal, a citrom héjával és levével, meg a porcukorral simára keverjük. Végül a zselatinos narancslevet is beledolgozzuk. A tejszínből 2,5 decit kemény habbá verünk, és szintén a krémbe forgatjuk. A masszát a kekszalapra simítjuk, letakarjuk és legalább egy éjszakára a hűtőszekrénybe állítjuk. Közben a két gyümölcskocsonyaport a tasakon látható előírás szerint elkészítjük, és tojásformákba töltjük, abban hagyjuk megdermedni. Másnap a maradék tejszínt kemény habbá verjük, a tortát a formából tálra emeljük. Tejszínpamacsokkal és a színes zselétojásokkal díszítve kínáljuk.


Elkészítési idő: 30 perc + dermesztés.
Egy adag: 375 kcal / 1568 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor (Tokaji hárslevelû ’01).