Húsvéti sajttorta
Hozzávalók
15 dkg keksz- vagy piskótamorzsa 8 dkg vaj vagy margarin 2 dkg zselatin 2 dl frissen csavart narancslé 15 dkg cukor 20 dkg friss krémsajt vagy túró 15 dkg joghurt 1 citrom reszelt héja 3 evÅ‘kanál citromlé 5 dkg porcukor 4 dl tejszÃn a dÃszÃtéshez: 1-1 csomag piros és zöld gyümölcskocsonyapor
A darált kekszet a vajjal összekeverjük, és egy 24 centi átmérÅ‘jű tortaforma aljába simÃtjuk. A zselatint a meglangyosÃtott narancslében feloldjuk, és éppen csak felforraljuk. A cukrot beleszórjuk, majd idÅ‘nként megkeverve hűlni hagyjuk. A krémsajtot a joghurttal, a citrom héjával és levével, meg a porcukorral simára keverjük. Végül a zselatinos narancslevet is beledolgozzuk. A tejszÃnbÅ‘l 2,5 decit kemény habbá verünk, és szintén a krémbe forgatjuk. A masszát a kekszalapra simÃtjuk, letakarjuk és legalább egy éjszakára a hűtÅ‘szekrénybe állÃtjuk.
Közben a két gyümölcskocsonyaport a tasakon látható elÅ‘Ãrás szerint elkészÃtjük, és tojásformákba töltjük, abban hagyjuk megdermedni. Másnap a maradék tejszÃnt kemény habbá verjük, a tortát a formából tálra emeljük. TejszÃnpamacsokkal és a szÃnes zselétojásokkal dÃszÃtve kÃnáljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc + dermesztés.
Egy adag: 375 kcal / 1568 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor (Tokaji hárslevelû ’01).
|