Póréhagymás burgonyaleves


Hozzávalók


50 dkg burgonya
2 kiskanál Knorr Delikát
Konyhakert ételízesítő
1 dl tejszín vagy tej
őrölt fehér bors
2 pár virsli
arasznyi póréhagyma
1 csokor petrezselyem

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, egycentis kockákra vágjuk, és ételízesítős vízben megfőzzük. A puha burgonyából 4 evőkanálnyit félreteszünk, a többit a főzővízzel együtt turmixoljuk. A tejszínnel dúsítjuk, a borssal fűszerezzük. A virslit és a póréhagymát belekarikázzuk, és egyet forralunk rajta. Finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.


Elkészítési idő: 30 perc.
Egy adag: 192 kcal / 804 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Budai sauvignon blanc).