Póréhagymás burgonyaleves
Hozzávalók
50 dkg burgonya 2 kiskanál Knorr Delikát Konyhakert ételÃzesÃtÅ‘ 1 dl tejszÃn vagy tej Å‘rölt fehér bors 2 pár virsli arasznyi póréhagyma 1 csokor petrezselyem
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, egycentis kockákra vágjuk, és ételÃzesÃtÅ‘s vÃzben megfÅ‘zzük. A puha burgonyából 4 evÅ‘kanálnyit félreteszünk, a többit a fÅ‘zÅ‘vÃzzel együtt turmixoljuk. A tejszÃnnel dúsÃtjuk, a borssal fűszerezzük. A virslit és a póréhagymát belekarikázzuk, és egyet forralunk rajta. Finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc.
Egy adag: 192 kcal / 804 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Budai sauvignon blanc).
|