Fokhagymás bárányszeletek
Hozzávalók
3 gerezd fokhagyma 4 evőkanál olívaolaj só durvára őrölt bors 4 szelet báránycomb (kb. 60 dkg) 2 piros húsú paprika 25 fekete olajbogyó 1 evőkanál Knorr Delikát Konyhakert ételízesítő 1 citrom leve fél-fél csokor petrezselyem és mentalevél
A fokhagymát megtisztítjuk, és a forró olívaolajba dobjuk. Átsütjük, és mielőtt megégne, gyorsan kivesszük.
A hússzeleteket besózzuk, a borssal meghintjük, majd az olajban mindkét oldalukat megkapatjuk.
A paprikát megmossuk, hosszúkás csíkokra vágjuk, és a bárányra szórjuk, 1-2 pohárnyi forró vízzel, amit az ételizesítővel elkeverünk, felengedjük. A citromlével pikánsra ízesítjük, a felaprított petrezselyemmel és a mentával fűszerezzük, majd puhára pároljuk. Amikor elkészült, az olívabogyót is beleszórjuk, ezzel már csak összemelegítjük. Forrón, párolt rizs-zsel körítve kínáljuk.
Elkészítési idő: 1 óra.
Egy adag: 689 kcal / 2824 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor (Szekszárdi kékfrankos 01).
|