Fokhagymás bárányszeletek


Hozzávalók


3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj

durvára őrölt bors
4 szelet báránycomb
(kb. 60 dkg)
2 piros húsú paprika
25 fekete olajbogyó
1 evőkanál Knorr
Delikát Konyhakert
ételízesítő
1 citrom leve
fél-fél csokor
petrezselyem
és mentalevél

A fokhagymát megtisztítjuk, és a forró olívaolajba dobjuk. Átsütjük, és mielőtt megégne, gyorsan kivesszük. A hússzeleteket besózzuk, a borssal meghintjük, majd az olajban mindkét oldalukat megkapatjuk. A paprikát megmossuk, hosszúkás csíkokra vágjuk, és a bárányra szórjuk, 1-2 pohárnyi forró vízzel, amit az ételizesítővel elkeverünk, felengedjük. A citromlével pikánsra ízesítjük, a felaprított petrezselyemmel és a mentával fűszerezzük, majd puhára pároljuk. Amikor elkészült, az olívabogyót is beleszórjuk, ezzel már csak összemelegítjük. Forrón, párolt rizs-zsel körítve kínáljuk.


Elkészítési idő: 1 óra.
Egy adag: 689 kcal / 2824 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor (Szekszárdi kékfrankos ’01).