Majonézes burgonyasaláta
Hozzávalók
1 kg burgonya 2 dl olaj 2 tojássárgája 2 kiskanál mustár só 2 kiskanál porcukor néhány csepp citromlé 2 dl tejföl a pácléhez: ecet só cukor
A burgonyát héjában megfÅ‘zzük, meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, és még melegen ecetes, sós, cukros páclével leöntjük. A tojások sárgájába az olajat habverÅ‘vel vagy turmixgéppel cseppenként belekeverjük. Ha már vajkeménységű, mustárral, sóval, cukorral, citromlével ÃzesÃtjük, végül a tejföllel hÃgÃtjuk. A kihűlt burgonyát leszűrjük, és a majonézes mártásba forgatjuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 50 perc.
Egy adag: 795 kcal / 3323 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Balaton-felvidéki zöldveltelini 2000).
|