Majonézes burgonyasaláta


Hozzávalók


1 kg burgonya
2 dl olaj
2 tojássárgája
2 kiskanál mustár
só
2 kiskanál porcukor
néhány csepp citromlé
2 dl tejföl
a pácléhez:
ecet
só
cukor

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, és még melegen ecetes, sós, cukros páclével leöntjük. A tojások sárgájába az olajat habverővel vagy turmixgéppel cseppenként belekeverjük. Ha már vajkeménységű, mustárral, sóval, cukorral, citromlével ízesítjük, végül a tejföllel hígítjuk. A kihűlt burgonyát leszűrjük, és a majonézes mártásba forgatjuk.


Elkészítési idő: 50 perc.
Egy adag: 795 kcal / 3323 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Balaton-felvidéki zöldveltelini 2000).