Zelleres burgonyasaláta


Hozzávalók


80 dkg burgonya
1 nagy zellergumó
1 nagy fej vöröshagyma
őrölt bors
porcukor
ecet
olaj

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. A zellert megtisztítjuk, sós vízben puhára főzzük, azután vékonyan felszeleteljük a lehéjazott vöröshagymával együtt. A burgonya-, hagyma- és zellerszeleteket váltakozva egy mély salátástálba rakjuk, a sorokat rendre egy kevés őrölt borssal megszórjuk. A cukorral, sóval, ecettel ízesített salátaléből annyit öntünk rá, hogy ellepje. (Aki szereti, olajat is keverhet bele.) Tálalás előtt néhány óráig állni hagyjuk.


Elkészítési idő: 1 óra + érlelés.
Egy adag: 208 kcal / 867 kJ.
Italajánlat: száraz rozé (Villányi pinot noir rosé ’03).