Zelleres burgonyasaláta
Hozzávalók
80 dkg burgonya 1 nagy zellergumó 1 nagy fej vöröshagyma őrölt bors porcukor ecet olaj
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk.
A zellert megtisztÃtjuk, sós vÃzben puhára fÅ‘zzük, azután vékonyan felszeleteljük a lehéjazott vöröshagymával együtt.
A burgonya-, hagyma- és zellerszeleteket váltakozva egy mély salátástálba rakjuk, a sorokat rendre egy kevés Å‘rölt borssal megszórjuk. A cukorral, sóval, ecettel ÃzesÃtett salátalébÅ‘l annyit öntünk rá, hogy ellepje. (Aki szereti, olajat is keverhet bele.) Tálalás elÅ‘tt néhány óráig állni hagyjuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra + érlelés.
Egy adag: 208 kcal / 867 kJ.
Italajánlat: száraz rozé (Villányi pinot noir rosé ’03).
|