Fokhagymaleves
Hozzávalók
(1)
2 gerezd fokhagyma 1 tojás, 1 mogyorónyi vaj pirÃtott kenyérkockák petrezselyem.
Egy nyeles lábasba adjunk a fokhagymagerezdekhez elegendÅ‘ (személyenként egy levesescsészényi) vizet, sózzuk, borsozzuk. Addig fÅ‘zzük, amÃg a fokhagyma meg nem puhul. Törjük össze és dolgozzuk finom pürévé a gerezdeket. Húzzuk le a tűzrÅ‘l. Egy nagy szilkében törjünk fel fejenként egy tojást. Öntsünk rá egy kicsit a fokhagyma fÅ‘zÅ‘levébÅ‘l, és verjük fel alaposan, hogy jó habarást nyerjünk. Folyamatos kevergetés mellett öntsük a habarást a serpenyÅ‘be (a nyeles lábasba), és adjuk hozzá a vajat. MelegÃtsük, de ne forraljuk fel.
Süssünk meg vajban száraz kenyérből vágott kockákat, és helyezzük őket a levesestálba. Azonnal öntsük rá a levest. Szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel, és tálaljuk.
|