Narancsos muffin


Hozzávalók


(kb. 24 darabhoz)
a tésztához:
4 csapott kiskanál sütőpor
45 dkg finomliszt
20 dkg cukor
fél narancs reszelt héja
1 evőkanál narancslé
4 tojás
1 dl olaj
1,5 dl szénsavas ásványvíz
szegfűszeg
a mázhoz:
10 dkg porcukor
1-2 evőkanál narancslé vagy
1 csomag kész cukormáz
a forma kikenéséhez: vaj

A sütőporral összekevert lisztet egy tálba szitáljuk. A cukrot, a narancs reszelt héját és a levét, a felvert tojásokat, az olajat és az ásványvizet hozzáadjuk, a frissen őrölt szegfűszeggel fűszerezzük. Kézi robotgéppel legmagasabb fokozaton 2 perc alatt simára dolgozzuk, majd a muffinforma kivajazott mélyedéseibe kanalazzuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 20 percig sütjük. A mázhoz a cukrot a narancslével sűrűn folyó masszává keverjük, és ecsettel a sütemények tetejére kenjük. Aki biztosra akar menni, használhat kész cukormázat is.


Elkészítési idő: 50 perc.
Egy adag: 374 kcal / 1562 kJ.