Narancsos muffin
Hozzávalók
(kb. 24 darabhoz) a tésztához: 4 csapott kiskanál sütÅ‘por 45 dkg finomliszt 20 dkg cukor fél narancs reszelt héja 1 evÅ‘kanál narancslé 4 tojás 1 dl olaj 1,5 dl szénsavas ásványvÃz szegfűszeg a mázhoz: 10 dkg porcukor 1-2 evÅ‘kanál narancslé vagy 1 csomag kész cukormáz a forma kikenéséhez: vaj
A sütőporral összekevert lisztet egy tálba szitáljuk. A cukrot, a narancs reszelt héját és a levét, a felvert tojásokat, az olajat és az ásványvizet hozzáadjuk, a frissen őrölt szegfűszeggel fűszerezzük. Kézi robotgéppel legmagasabb fokozaton 2 perc alatt simára dolgozzuk, majd a muffinforma kivajazott mélyedéseibe kanalazzuk.
ElÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütÅ‘ben 165 °C) 20 percig sütjük. A mázhoz a cukrot a narancslével sűrűn folyó masszává keverjük, és ecsettel a sütemények tetejére kenjük. Aki biztosra akar menni, használhat kész cukormázat is.
ElkészÃtési idÅ‘: 50 perc.
Egy adag: 374 kcal / 1562 kJ.
|