Pórés burgonyaleves
Hozzávalók
60 dkg burgonya 4 arasznyi póréhagyma 2 evÅ‘kanál vaj vagy margarin só 1 l zöldségleves (leveskockából is jó) 2 evÅ‘kanál apróra vágott zöldfűszer 4 evÅ‘kanál tejszÃn a tálaláshoz: 5 dkg parmezán
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és a megtisztÃtott póréval együtt felkarikázzuk. A forró vajra dobjuk, és megfuttatjuk. Megsózzuk, majd a levessel felengedjük, és a zöldfűszereket beleszórva puhára fÅ‘zzük.
Amikor kész, a tejszÃnnel gazdagÃtjuk, majd még egyszer felforraljuk. A sűrű leves tetejét reszelt parmezánnal meghintve kÃnáljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc.
Egy adag: 536 kcal / 2240 kJ.
|