Sherrys rákleves


Hozzávalók


2 evőkanál olívaolaj
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 szál szárzeller
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1-1 paradicsom és zöldpaprika
2 közepes gomba
60 dkg páncélos garnélarák
só
szemes bors
köménymag
2,5 liter hideg víz
1 dl sherry

A durvára vágott vöröshagymát a forró olajon üvegesre pirítjuk. A nagyobb darabokra vágott fokhagymát, szárzellert, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, paradicsomot, zöldpaprikát, gombát és a rákpáncélt a pirított hagymára dobjuk. A zöldségeket állandóan keverve, hogy oda ne kapjanak szintén megpirítjuk, majd megsózzuk, a borssal és a köménnyel fűszerezzük. A vízzel felöntjük, felforraljuk, lehabozzuk, és alacsony lángon gyöngyözve puhára főzzük. Amikor elkészült, vékonyszálú ruhán átszűrjük, és a sherryvel megbolondítjuk. Ha kell utánasózzuk. A rákhúst egy kevés erőlevesben 3 percig főzzük, majd előmelegített levesescsészében szétosztjuk. A forró levest rámerjük, friss zellerzölddel díszítve kínáljuk.


Elkészítési idő: 40 perc.
Egy adag: 290 kcal / 1213 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.