Sherrys rákleves
Hozzávalók
2 evÅ‘kanál olÃvaolaj 1 közepes vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 4 szál szárzeller 2 sárgarépa 1 petrezselyemgyökér 1-1 paradicsom és zöldpaprika 2 közepes gomba 60 dkg páncélos garnélarák só szemes bors köménymag 2,5 liter hideg vÃz 1 dl sherry
A durvára vágott vöröshagymát a forró olajon üvegesre pirÃtjuk. A nagyobb darabokra vágott fokhagymát, szárzellert, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, paradicsomot, zöldpaprikát, gombát és a rákpáncélt a pirÃtott hagymára dobjuk.
A zöldségeket állandóan keverve, hogy oda ne kapjanak szintén megpirÃtjuk, majd megsózzuk, a borssal és a köménnyel fűszerezzük. A vÃzzel felöntjük, felforraljuk, lehabozzuk, és alacsony lángon gyöngyözve puhára fÅ‘zzük. Amikor elkészült, vékonyszálú ruhán átszűrjük, és a sherryvel megbolondÃtjuk. Ha kell utánasózzuk.
A rákhúst egy kevés erÅ‘levesben 3 percig fÅ‘zzük, majd elÅ‘melegÃtett levesescsészében szétosztjuk. A forró levest rámerjük, friss zellerzölddel dÃszÃtve kÃnáljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc.
Egy adag: 290 kcal / 1213 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|