Romanoff eper
SMS Chat Magazin 2004 június
Hozzávalók
(4)
0,5 kg eper 0,5 l tejszÃn kb 2 evÅ‘kanál cukor kevés vanÃliás cukor 8 cl narancslé 8 cl Grand Marnier likÅ‘r, vagy más narancslikÅ‘r 4 gombóc vanÃlia fagyi, vagy Vienetta
Az epret megmossuk, megtisztÃtjuk, majd annyi vÃzben, hogy ellepje nagyon picit megfÅ‘zzük.
Fakanállal szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a narancslevet és a likőrt, ha van akkor egy kevés eper szirupot adhatunk még hozzá, (kb. 5 cl) majd összekeverjük. Kicsit hűlni, állni hagyjuk.
Hideg edényben hidegen tejszÃnhabbal és a fagylalttal összekeverjük, lazÃtjuk. A fagylalt ne legyen jeges állapotú.
Kehelyben tálaljuk, eperdarabkákkal és (tetszés szerint) tejszÃnhabbal dÃszÃtjük.
Jótanács: KészÃtse el kedvesének! Ez mindig beválik!.
|