Romanoff eper
SMS Chat Magazin 2004 június


Hozzávalók (4)


0,5 kg eper
0,5 l tejszín
kb 2 evőkanál cukor
kevés vaníliás cukor
8 cl narancslé
8 cl Grand Marnier likőr,
vagy más narancslikőr
4 gombóc vanília fagyi,
vagy Vienetta

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, majd annyi vízben, hogy ellepje nagyon picit megfőzzük. Fakanállal szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a narancslevet és a likőrt, ha van akkor egy kevés eper szirupot adhatunk még hozzá, (kb. 5 cl) majd összekeverjük. Kicsit hűlni, állni hagyjuk. Hideg edényben hidegen tejszínhabbal és a fagylalttal összekeverjük, lazítjuk. A fagylalt ne legyen jeges állapotú. Kehelyben tálaljuk, eperdarabkákkal és (tetszés szerint) tejszínhabbal díszítjük.


Jótanács: Készítse el kedvesének! Ez mindig beválik!.

Recept: Vajda Tamás.