Parajkrémleves
Hozzávalók
1 vöröshagyma 4 kiskanál vaj vagy margarin 50 dkg paraj 1 csapott evÅ‘kanál kukoricaliszt vagy finomliszt 2 dl tej só késhegynyi Å‘rölt fehér bors 2 dl tejszÃn a tálaláshoz: pirÃtott zsemle- vagy kenyérkockák
A hagymát megtisztÃtjuk, felszeleteljük, és a vajon kevergetve néhány percig pirÃtjuk. Az alaposan megmosott, szárától lecsipegetett parajleveleket hozzáadjuk, 1,2 liter vÃzzel felöntjük, felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 30 percig fÅ‘zzük. Ha megpuhult, szitán áttörjük vagy turmixoljuk. A liszttel sima krémmé kevert tejjel besűrÃtjük. Ismét felforraljuk, és folyamatosan keverve 2-3 percig fÅ‘zzük. Megsózzuk, megborsozzuk, és a tejszÃnt belecsorgatva könnyűre keverjük. PirÃtott zsemle- vagy kenyérkockákkal azon forrón tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 45 perc.
Egy adag: 342 kcal / 1431 kJ.
|