Parajkrémleves


Hozzávalók


1 vöröshagyma
4 kiskanál vaj vagy margarin
50 dkg paraj
1 csapott evőkanál kukoricaliszt vagy finomliszt
2 dl tej
só
késhegynyi őrölt fehér bors
2 dl tejszín
a tálaláshoz:
pirított zsemle- vagy kenyérkockák

A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, és a vajon kevergetve néhány percig pirítjuk. Az alaposan megmosott, szárától lecsipegetett parajleveleket hozzáadjuk, 1,2 liter vízzel felöntjük, felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 30 percig főzzük. Ha megpuhult, szitán áttörjük vagy turmixoljuk. A liszttel sima krémmé kevert tejjel besűrítjük. Ismét felforraljuk, és folyamatosan keverve 2-3 percig főzzük. Megsózzuk, megborsozzuk, és a tejszínt belecsorgatva könnyűre keverjük. Pirított zsemle- vagy kenyérkockákkal azon forrón tálaljuk.


Elkészítési idő: 45 perc.
Egy adag: 342 kcal / 1431 kJ.