Krémkaramell
Hozzávalók
1 rúd vanÃlia 2 tojás 2 tojássárgája 5 dl tej 7 evÅ‘kanál cukor só a formák kikenéséhez: margarin és liszt
A vanÃliarudat felhasÃtjuk, belsejét kikaparjuk, és a tejbe szórom. Az egész tojásokat és a két tojássárgáját 2 evÅ‘kanál cukorral és egy csipet sóval a vanÃliás tejbe keverjük. A sütÅ‘t közepes hÅ‘mérsékletre elÅ‘melegÃtjük, és 6 kb. 1,5 decis hőálló tálkát a margarinnal kikenünk, és liszttel behintjük. A maradék cukrot kevergetés nélkül, kis lángon megolvasztjuk, és a formák aljában gyorsan szétosztjuk, majd hagyjuk megdermedni. Ezután a tejes-tojásos keveréket is a tálkákba öntjük, tetejüket alufóliával befedjük. A teli formákat egy magas peremű tepsibe állÃtjuk, amit 2/3 részéig megtöltünk forró vÃzzel. A sütÅ‘be toljuk, és kb. 1 óra alatt készre pároljuk a pudingokat. A fóliát levesszük, és a pudingokat tányérra borÃtjuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra 15 perc.
Egy adag: 210 kcal / 880 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
|