Sült főtt sonka aszalt szilvával


Hozzávalók


15 dkg aszalt szilva
2 csomó karotta (egyforma, kis méretű sárgarépa)
60 dkg főtt sonka
2 evőkanál cukor

Előző este a megmosott aszalt szilvát annyi vízbe áztatjuk, amennyi éppen ellepi. Másnapig benne hagyjuk majd kimagozzuk. (Levét nem öntjük ki, mert még szükség lesz rá.) A karották zöldjét levágjuk és a répákat jól megmossuk. Az egy darabban hagyott sonkát tepsibe fektetjük, a sárgarépát és a szilvát köré szórjuk. Kis serpenyőben a cukrot szárazon, kevergetve világosra pirítjuk, a szilva áztatólevét ráöntjük, jól összeforraljuk, és a sonkára, a szilvára meg a karottára öntjük. Előmelegített, forró sütőben addig sütjük, amíg a sonka szép, egyenletes vörösesbarna színt kap. Sülés közben saját levével locsolgatjuk, és egyszer meg is fordítjuk. Mire a sonka megpirul, a karotta is megpuhul.


Elkészítési idő: 45 perc.
Egy adag: 614 kcal / 2578 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.