Sült főtt sonka aszalt szilvával
Hozzávalók
15 dkg aszalt szilva 2 csomó karotta (egyforma, kis méretű sárgarépa) 60 dkg főtt sonka 2 evőkanál cukor
ElÅ‘zÅ‘ este a megmosott aszalt szilvát annyi vÃzbe áztatjuk, amennyi éppen ellepi. Másnapig benne hagyjuk majd kimagozzuk. (Levét nem öntjük ki, mert még szükség lesz rá.) A karották zöldjét levágjuk és a répákat jól megmossuk.
Az egy darabban hagyott sonkát tepsibe fektetjük, a sárgarépát és a szilvát köré szórjuk. Kis serpenyÅ‘ben a cukrot szárazon, kevergetve világosra pirÃtjuk, a szilva áztatólevét ráöntjük, jól összeforraljuk, és a sonkára, a szilvára meg a karottára öntjük. ElÅ‘melegÃtett, forró sütÅ‘ben addig sütjük, amÃg a sonka szép, egyenletes vörösesbarna szÃnt kap. Sülés közben saját levével locsolgatjuk, és egyszer meg is fordÃtjuk. Mire a sonka megpirul, a karotta is megpuhul.
ElkészÃtési idÅ‘: 45 perc.
Egy adag: 614 kcal / 2578 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
|