Bazsalikomos gombapaprikás
energia galuska nélkül
Hozzávalók
60 dkg gomba (laska, vargánya, csiperke stb., vegyesen is lehet) 1 nagy vöröshagyma 1 zöldpaprika 2 evőkanál olaj 1 kiskanál paradicsompüré 1 evőkanál pirospaprika só őrölt bors 1 kiskanál morzsolt bazsalikom 1,5 dl tejföl 1 evőkanál finomliszt, hozzáadott vitaminokat és vasat tartalmaz
A gombát hideg folyóvÃz alatt megmossuk (nem áztatjuk, mert értékes fehérjéi a vÃzben kioldódnak), tönkjérÅ‘l a földes részt eltávolÃtjuk, a többit pedig vastag szeletekre vágjuk
A hagymát megtisztÃtjuk, és finomra aprÃtjuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, felkarikázzuk.
A hagymát a forró olajon megfonnyasztjuk, a tűzrÅ‘l lehúzzuk, és a paradicsompürét meg a pirospaprikát belekeverjük. A tűzre visszatesszük, megsózzuk, megborsozzuk, és a gombát beleszórjuk. Jól átkeverjük, a bazsalikommal meghintjük, majd befedve, saját levében puhára pároljuk, végül zsÃrjára sütjük. Közben a tejfölt 1 deci vÃzzel meg a liszttel simára keverjük, és a gombára öntjük. A zöldpaprikát is hozzáadjuk, és kevergetve jól kiforraljuk..
ElkészÃtési idÅ‘: 45 perc.
Egy adag: 210 kcal / 882 kJ.
Italajánlat: száraz siller.
|