Bazsalikomos gombapaprikás
energia galuska nélkül


Hozzávalók


60 dkg gomba (laska, vargánya, csiperke stb., vegyesen is lehet)
1 nagy vöröshagyma
1 zöldpaprika
2 evőkanál olaj
1 kiskanál paradicsompüré
1 evőkanál pirospaprika
só
őrölt bors
1 kiskanál morzsolt bazsalikom
1,5 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt, hozzáadott vitaminokat és vasat tartalmaz

A gombát hideg folyóvíz alatt megmossuk (nem áztatjuk, mert értékes fehérjéi a vízben kioldódnak), tönkjéről a földes részt eltávolítjuk, a többit pedig vastag szeletekre vágjuk A hagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, felkarikázzuk. A hagymát a forró olajon megfonnyasztjuk, a tűzről lehúzzuk, és a paradicsompürét meg a pirospaprikát belekeverjük. A tűzre visszatesszük, megsózzuk, megborsozzuk, és a gombát beleszórjuk. Jól átkeverjük, a bazsalikommal meghintjük, majd befedve, saját levében puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. Közben a tejfölt 1 deci vízzel meg a liszttel simára keverjük, és a gombára öntjük. A zöldpaprikát is hozzáadjuk, és kevergetve jól kiforraljuk..


Elkészítési idő: 45 perc.
Egy adag: 210 kcal / 882 kJ.
Italajánlat: száraz siller.