Sajtos spagetti
Hozzávalók
2 burgonya 10-15 dkg fagyasztott zöldbab só 40 dkg spagetti tészta az öntethez: 1-1 maréknyi fenyőmag és friss bazsalikomlevél 4-5 gerezd fokhagyma 1 mokkáskanál só 4-4 dkg reszelt parmezán és valamilyen más kemény sajt 8-9 evőkanál finom olaj
ElÅ‘ször az öntetet készÃtjük el. Ehhez a fenyÅ‘magot a bazsalikomlevelekkel és a meghámozott fokhagymagerezdekkel mozsárban péppé törjük, de az is jó, ha merülÅ‘mixerrel pürésÃtjük. Utána megsózzuk, a kétféle reszelt sajtot meg az olajat beledolgozzuk, félretesszük. A burgonyát megtisztÃtjuk, egycentis kockákra vágjuk és kb. 4 liter vÃzbe szórjuk. 5 percig fÅ‘zzük, majd a zöldbabot is beledobjuk. Megsózzuk, 2-3 percnyi fÅ‘zés után a spagettit is hozzáadjuk. Kb. 10 percig fÅ‘zzük, azután leszűrjük. FÅ‘zÅ‘levébÅ‘l 2-3 evÅ‘kanálnyit a bazsalikomos öntetbe keverünk. A jól lecsöpögtetett tésztát ezzel a fűszeres öntettel összekeverve tálaljuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 45 perc.
Egy adag: 760 kcal / 3177 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
|