Sajtos spagetti


Hozzávalók


2 burgonya
10-15 dkg fagyasztott zöldbab
só
40 dkg spagetti tészta
az öntethez:
1-1 maréknyi fenyőmag és friss bazsalikomlevél
4-5 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál só
4-4 dkg reszelt parmezán és valamilyen más kemény sajt
8-9 evőkanál finom olaj

Először az öntetet készítjük el. Ehhez a fenyőmagot a bazsalikomlevelekkel és a meghámozott fokhagymagerezdekkel mozsárban péppé törjük, de az is jó, ha merülőmixerrel pürésítjük. Utána megsózzuk, a kétféle reszelt sajtot meg az olajat beledolgozzuk, félretesszük. A burgonyát megtisztítjuk, egycentis kockákra vágjuk és kb. 4 liter vízbe szórjuk. 5 percig főzzük, majd a zöldbabot is beledobjuk. Megsózzuk, 2-3 percnyi főzés után a spagettit is hozzáadjuk. Kb. 10 percig főzzük, azután leszűrjük. Főzőlevéből 2-3 evőkanálnyit a bazsalikomos öntetbe keverünk. A jól lecsöpögtetett tésztát ezzel a fűszeres öntettel összekeverve tálaljuk.


Elkészítési idő: 45 perc.
Egy adag: 760 kcal / 3177 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.