Ropogós kínai kel zöldhagymával


Hozzávalók


kb. 80 dkg kínai kel
1 csomó zöldhagyma
4 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyem
só, őrölt fekete bors

A káposztát megmossuk, és kisujjnyi széles laskákra vágjuk. A hagymát zöldjével együtt karikákra vágjuk. Közvetlenül tálalás előtt forrósítjuk fel az olajat egy nagyobb serpenyőben, majd a káposztát, a zöldhagymát beledobjuk, megforgatjuk és jó erős tűzön kevergetve kb. 2-5 percig sütjük, amíg a káposzta kicsit megpuhul, de még enyhén ropogós marad. Megsózzuk, borsozzuk, rátesszük a finomra aprított petrezselyemzöldet és tálaljuk. Fokhagymás, köményes pulykaszárnyhoz különösen finom.


Elkészítési idő: 20 perc.

Italajánlat: a fõételtõl függ.