Ropogós kÃnai kel zöldhagymával
Hozzávalók
kb. 80 dkg kÃnai kel 1 csomó zöldhagyma 4 evÅ‘kanál olaj 1 csokor petrezselyem só, Å‘rölt fekete bors
A káposztát megmossuk, és kisujjnyi széles laskákra vágjuk. A hagymát zöldjével együtt karikákra vágjuk. Közvetlenül tálalás elÅ‘tt forrósÃtjuk fel az olajat egy nagyobb serpenyÅ‘ben, majd a káposztát, a zöldhagymát beledobjuk, megforgatjuk és jó erÅ‘s tűzön kevergetve kb. 2-5 percig sütjük, amÃg a káposzta kicsit megpuhul, de még enyhén ropogós marad. Megsózzuk, borsozzuk, rátesszük a finomra aprÃtott petrezselyemzöldet és tálaljuk. Fokhagymás, köményes pulykaszárnyhoz különösen finom.
ElkészÃtési idÅ‘: 20 perc.
Italajánlat: a fõételtõl függ.
|