Gazdag zöldségleves
Hozzávalók
10 dkg szárazbab (fehér vagy tarka) 20 dkg húsos füstölt szalonna 2 közepes vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 közepes szál póréhagyma 2 sárgarépa 1 közepes zeller 2 kisebb burgonya 2 közepes cukkini 10-10 dkg kelkáposzta, zöldborsó, zöldbab 4 paradicsom 1 csokor petrezselyemzöld 1 csokor bazsalikom 2 evÅ‘kanál vaj 1,5 liter húsleves (3 db húsleveskockából fÅ‘zve) 10 dkg rizs Ãzlés szerint só, Å‘rölt bors reszelt parmezán
A szárazbabot egy éjszakára beáztatjuk. A szalonnát, a zöldségeket és a zöldfűszereket tisztÃtjuk és felaprÃtjuk. Egy nagy fazékban felolvasztjuk a vajat, kisütjük benne a szalonnát, majd a hagymát és a fokhagymát üvegesre pirÃtjuk. A zöldségeket és a zöldfűszereket hozzáadjuk és állandóan kevergetve 10 percig pároljuk. A húslevessel felöntjük és takaréklángon 55-60 percig pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a kiválogatott és megmosott rizst, és még 15 percig fÅ‘zzük. Sóval, borssal ÃzesÃtjük, tálaláskor reszelt parmezánnal megszórjuk.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra 40 perc.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|