Õszi zöldségkrém leves
Hozzávalók
2 rövid szárú, póréhagyma 4 evőkanál olaj 40 dkg burgonya 4 dl tej 1 húsleveskocka a levesbetéthez: 2 zsemle 2-3 evőkanál olaj
A pórét megtisztÃtjuk, de zöld szárából egy keveset finomra vágva félreteszünk a dÃszÃtéshez. A többit fölaprÃtjuk, az olajon üvegesre pároljuk. A megtisztÃtott, karikákra szelt burgonyát rászórjuk. 1-2 percnyi pirÃtás után a tejjel és 6 deci vÃzzel fölöntjük. A leveskockát belemorzsoljuk, lefödve, kis lángon puhára fÅ‘zzük. Kissé hűlni hagyjuk, majd turmixoljuk, újra a tűzre tesszük. Forrón, a pórézölddel megszórva tálaljuk. A kis kockákra vágott, olajban aranybarnára sütött zsemlét külön tálkában kÃnáljuk hozzá.
ElkészÃtési idÅ‘: 35 perc.
Egy adag: 421 kcal / 1760 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|