Õszi zöldségkrém leves


Hozzávalók


2 rövid szárú, póréhagyma
4 evőkanál olaj
40 dkg burgonya
4 dl tej
1 húsleveskocka
a levesbetéthez:
2 zsemle
2-3 evőkanál olaj

A pórét megtisztítjuk, de zöld szárából egy keveset finomra vágva félreteszünk a díszítéshez. A többit fölaprítjuk, az olajon üvegesre pároljuk. A megtisztított, karikákra szelt burgonyát rászórjuk. 1-2 percnyi pirítás után a tejjel és 6 deci vízzel fölöntjük. A leveskockát belemorzsoljuk, lefödve, kis lángon puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, majd turmixoljuk, újra a tűzre tesszük. Forrón, a pórézölddel megszórva tálaljuk. A kis kockákra vágott, olajban aranybarnára sütött zsemlét külön tálkában kínáljuk hozzá.


Elkészítési idő: 35 perc.
Egy adag: 421 kcal / 1760 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.