Gombakrémleves


Hozzávalók


fél fej vöröshagyma (4-5 dkg)
4 dkg vaj
25 dkg csiperke
1 csapott evőkanál finomliszt
2 dl tejszín
fél evőkanál só vagy ételízesítő por
fél mokkáskanál őrölt bors
1 csokor petrezselyem

A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, s a vajon, közepes lángon 4-5 perc alatt megfonnyasztjuk. Közben a gombát megtisztítjuk, s vékonyan fölszeleteljük. A hagymára dobjuk, nagy lángon, kevergetve 5 perc alatt megpirítjuk. A liszttel meghintjük, és 1 percig pirítjuk. Utána turmixgépbe töltjük, 2 deci vizet meg a tejszínt ráöntjük, és simára turmixoljuk. Újra a tűzre tesszük, 4 deci vízzel hígítjuk, kevergetve fölforraljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. 2-3 percig forraljuk, hogy véletlenül se maradjon liszttízű.


Elkészítési idő: 25 perc.
Egy adag: 272 kcal / 1137 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.