Gombakrémleves
Hozzávalók
fél fej vöröshagyma (4-5 dkg) 4 dkg vaj 25 dkg csiperke 1 csapott evÅ‘kanál finomliszt 2 dl tejszÃn fél evÅ‘kanál só vagy ételÃzesÃtÅ‘ por fél mokkáskanál Å‘rölt bors 1 csokor petrezselyem
A vöröshagymát megtisztÃtjuk, finomra vágjuk, s a vajon, közepes lángon 4-5 perc alatt megfonnyasztjuk. Közben a gombát megtisztÃtjuk, s vékonyan fölszeleteljük. A hagymára dobjuk, nagy lángon, kevergetve 5 perc alatt megpirÃtjuk. A liszttel meghintjük, és 1 percig pirÃtjuk. Utána turmixgépbe töltjük, 2 deci vizet meg a tejszÃnt ráöntjük, és simára turmixoljuk. Újra a tűzre tesszük, 4 deci vÃzzel hÃgÃtjuk, kevergetve fölforraljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprÃtott petrezselyemmel fűszerezzük. 2-3 percig forraljuk, hogy véletlenül se maradjon liszttÃzű.
ElkészÃtési idÅ‘: 25 perc.
Egy adag: 272 kcal / 1137 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|