Sonkás-sajtos bundáskenyér


Hozzávalók


8 vékony szelet kenyér
4 szelet gépsonka
4 szelet sajt (eidami vagy trappista)
4 tojás, 0,5 dl tej
1 mokkáskanál só
a sütéshez: olaj

4 szelet kenyér mindegyikére 1-1 szelet sonkát és sajtot fektetünk. A maradék 4 szelet kenyérrel betakarjuk, és a két végét fogpiszkálóval összetűzzük. A tojásokat a tejjel meg a sóval összekeverjük, a töltött kenyereket egyenként beleforgatjuk, és nem túl forró olajban szép aranysárgára sütjük. Papírszalvétára szedve a zsiradékot leitatjuk róla, a fogpiszkálókat kiszedjük. Tálalhatjuk önmagában is, de adhatunk hozzá tejfölt, paradicsomot, paprikát; ha nem megyünk társaságba, fokhagymát vagy lilahagymát is.


Elkészítési idő: 20 perc.

Italajánlat: száraz fehérbor.