Sonkás-sajtos bundáskenyér
Hozzávalók
8 vékony szelet kenyér 4 szelet gépsonka 4 szelet sajt (eidami vagy trappista) 4 tojás, 0,5 dl tej 1 mokkáskanál só a sütéshez: olaj
4 szelet kenyér mindegyikére 1-1 szelet sonkát és sajtot fektetünk. A maradék 4 szelet kenyérrel betakarjuk, és a két végét fogpiszkálóval összetűzzük. A tojásokat a tejjel meg a sóval összekeverjük, a töltött kenyereket egyenként beleforgatjuk, és nem túl forró olajban szép aranysárgára sütjük. PapÃrszalvétára szedve a zsiradékot leitatjuk róla, a fogpiszkálókat kiszedjük. Tálalhatjuk önmagában is, de adhatunk hozzá tejfölt, paradicsomot, paprikát; ha nem megyünk társaságba, fokhagymát vagy lilahagymát is.
ElkészÃtési idÅ‘: 20 perc.
Italajánlat: száraz fehérbor.
|