Túrós rétes


Hozzávalók


(2 rúdhoz)
2 csomag (4 lapos) réteslap
12-15 evőkanál olaj
8-10 evőkanál zsemlemorzsa
75 dkg félzsíros tehéntúró
8-10 dkg mazsola
2 citrom reszelt héja
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 púpozott evőkanál búzadara
2 evőkanál tejföl
2 tojás

A túrótöltelékhez a túrót szitán áttörjük, azután a mazsolával, a reszelt citromhéjjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a búzadarával, a tejföllel meg a tojássárgájával összekeverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. A tölteléket elfelezzük, és egy csíkban a réteslap felénk eső oldalára halmozzuk. A konyharuha segítségével föltekerjük - előtte lehet a réteslap mindkét oldalából egy kicsit a közepe felé fölhajtani, hogy sütés közben bizton ne nyíljon szét -, majd kiolajozott tepsibe fektetjük. A tetejét olajjal vékonyan megkenjük. Előmelegített sütőben, a közepesnél valamivel nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 30 percig sütjük. A reszelt almával töltött rétest 5 perccel tovább hagyjuk a sütőben. Egy rúd rétesből 8 szeletet vághatunk.


Elkészítési idő: 2 óra.
Egy adag: 522 kcal / 2182 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.