Túrós rétes
Hozzávalók
(2 rúdhoz) 2 csomag (4 lapos) réteslap 12-15 evÅ‘kanál olaj 8-10 evÅ‘kanál zsemlemorzsa 75 dkg félzsÃros tehéntúró 8-10 dkg mazsola 2 citrom reszelt héja 5 evÅ‘kanál cukor 1 csomag vanÃliás cukor 2 púpozott evÅ‘kanál búzadara 2 evÅ‘kanál tejföl 2 tojás
A túrótöltelékhez a túrót szitán áttörjük, azután a mazsolával, a reszelt citromhéjjal, a cukorral, a vanÃliás cukorral, a búzadarával, a tejföllel meg a tojássárgájával összekeverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. A tölteléket elfelezzük, és egy csÃkban a réteslap felénk esÅ‘ oldalára halmozzuk. A konyharuha segÃtségével föltekerjük - elÅ‘tte lehet a réteslap mindkét oldalából egy kicsit a közepe felé fölhajtani, hogy sütés közben bizton ne nyÃljon szét -, majd kiolajozott tepsibe fektetjük. A tetejét olajjal vékonyan megkenjük. ElÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben, a közepesnél valamivel nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütÅ‘ben 170 °C) 30 percig sütjük. A reszelt almával töltött rétest 5 perccel tovább hagyjuk a sütÅ‘ben. Egy rúd rétesbÅ‘l 8 szeletet vághatunk.
ElkészÃtési idÅ‘: 2 óra.
Egy adag: 522 kcal / 2182 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
|