Hátszínszelet mustármártásban


Hozzávalók


4 szelet ujjnyi vastag marhahátszín
2 mokkáskanál őrölt bors
1 evőkanál mustár
a pácoláshoz és a sütéshez:
olaj
a mártáshoz:
1 evőkanál liszt
4 dkg margarin
8 evőkanál mustár
2-2 dl tejszín és húsleves
1 dl fehérbor vagy pezsgő
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem

A hússzeleteket borssal, mustárral bedörzsöljük, egy tálban szorosan egymás mellé fektetjük, és annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi. Így pácoljuk 3-4 napig, miközben néhányszor megforgatjuk. Ha az olajjal takarékoskodni szeretnénk, akkor a hússzeleteket egyenként megkenjük, majd szorosan alufóliába tekerjük. A sütés napján a húst - miután páclevét kissé lecsöpögtettük - kiolajozott serpenyőben, közepesen erős lángon mindkét oldalán kb. 3-3 perc alatt aranysárgára sütjük. A mártáshoz a lisztet a margarinon megfuttatjuk, a mustárt belekeverjük, a tejszínnel, a húslevessel meg a borral vagy pezsgővel felengedjük, a péppé zúzott fokhagymával és a finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Felforraljuk, majd a húsra öntjük, és csak 3-4 percig főzzük, amíg a mártás kissé be nem sűrűsödik. Köretnek párolt rizs vagy makaróni illik hozzá.


Elkészítési idő: 30 perc + a hús érlelése.
Egy adag: 536 kcal / 2252 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.