Hátszínszelet mustármártásban
Hozzávalók
4 szelet ujjnyi vastag marhahátszín 2 mokkáskanál őrölt bors 1 evőkanál mustár a pácoláshoz és a sütéshez: olaj a mártáshoz: 1 evőkanál liszt 4 dkg margarin 8 evőkanál mustár 2-2 dl tejszín és húsleves 1 dl fehérbor vagy pezsgő 2 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem
A hússzeleteket borssal, mustárral bedörzsöljük, egy tálban szorosan egymás mellé fektetjük, és annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi. Így pácoljuk 3-4 napig, miközben néhányszor megforgatjuk. Ha az olajjal takarékoskodni szeretnénk, akkor a hússzeleteket egyenként megkenjük, majd szorosan alufóliába tekerjük. A sütés napján a húst - miután páclevét kissé lecsöpögtettük - kiolajozott serpenyőben, közepesen erős lángon mindkét oldalán kb. 3-3 perc alatt aranysárgára sütjük. A mártáshoz a lisztet a margarinon megfuttatjuk, a mustárt belekeverjük, a tejszínnel, a húslevessel meg a borral vagy pezsgővel felengedjük, a péppé zúzott fokhagymával és a finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Felforraljuk, majd a húsra öntjük, és csak 3-4 percig főzzük, amíg a mártás kissé be nem sűrűsödik. Köretnek párolt rizs vagy makaróni illik hozzá.
Elkészítési idő: 30 perc + a hús érlelése.
Egy adag: 536 kcal / 2252 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
|