TejszÃnes sütÅ‘tökkrém-leves
Hozzávalók
50 dkg sütÅ‘tök fél fej vöröshagyma 3-4 dkg vaj 5 dl húsleves (kockából is készülhet) só csipetnyi cukor 4 dl tejszÃn a levesbetéthez: néhány szikkadt mézes vagy diós puszedli
A sütÅ‘tököt meghámozzuk, magjait kikaparjuk, húsát kis kockákra vágjuk vagy lereszeljük. A hagymát megtisztÃtjuk, finomra aprÃtjuk, a vajon megfonnyasztjuk. A sütÅ‘tököt rádobjuk, 2-3 percig pirÃtjuk. A levest ráöntjük, nagy lángon fölforraljuk. Megsózzuk, a cukorral ÃzesÃtjük, és kis lángon, lefödve 20-25 percig fÅ‘zzük. Kissé hűlni hagyjuk, majd a tejszÃnnel turmixoljuk, átszűrjük, és újra fölforraljuk. Forrón tálaljuk úgy, hogy a tetejére mézes vagy diós puszedlit morzsolunk; ennek hÃján pirÃtott kenyérkockákat szórunk bele.
ElkészÃtési idÅ‘: 40 perc.
Egy adag: 529 kcal / 2212 kJ.
|