Tejszínes sütőtökkrém-leves


Hozzávalók


50 dkg sütőtök
fél fej vöröshagyma
3-4 dkg vaj
5 dl húsleves (kockából is készülhet)
só
csipetnyi cukor
4 dl tejszín
a levesbetéthez:
néhány szikkadt mézes vagy diós puszedli

A sütőtököt meghámozzuk, magjait kikaparjuk, húsát kis kockákra vágjuk vagy lereszeljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a vajon megfonnyasztjuk. A sütőtököt rádobjuk, 2-3 percig pirítjuk. A levest ráöntjük, nagy lángon fölforraljuk. Megsózzuk, a cukorral ízesítjük, és kis lángon, lefödve 20-25 percig főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, majd a tejszínnel turmixoljuk, átszűrjük, és újra fölforraljuk. Forrón tálaljuk úgy, hogy a tetejére mézes vagy diós puszedlit morzsolunk; ennek híján pirított kenyérkockákat szórunk bele.


Elkészítési idő: 40 perc.
Egy adag: 529 kcal / 2212 kJ.