Egyszerű túrótorta


Hozzávalók (6)


4 dl tej
10 dkg vaj
10-15 dkg folyékony édesítőszer
1 csomag (2 dkg) zselatinpor
50 dkg tehéntúró
2 tojás
esetleg 1 evőkanál kakaópor
a tálaláshoz:
friss gyümölcsök

A tejet, a vajat, az édesítőszert és a zselatint addig melegítjük, míg az utóbbi föl nem oldódik. A tűzről levéve hűlni hagyjuk. A túrót a tojással összekeverjük, az előzőekhez adjuk, és az egész masszát finomra turmixoljuk. Hideg vízzel kiöblített formába öntjük, és hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. Végül néhány pillanatra forró vízbe állítjuk, és a tortát tálra csúsztatjuk. Friss gyümölcsökkel díszítjük. Ha cifrázni akarjuk, egy kis részébe kakaót keverünk, ezt a forma aljára öntjük, ha megdermedt, a maradék pépet is ráöntjük.


Elkészítési idő: 25 perc + dermesztés.
Egy adag: 402 kcal / 1681 kJ.
Italajánlat: ásványvíz.