Egyszerű túrótorta
Hozzávalók
(6)
4 dl tej 10 dkg vaj 10-15 dkg folyékony édesÃtÅ‘szer 1 csomag (2 dkg) zselatinpor 50 dkg tehéntúró 2 tojás esetleg 1 evÅ‘kanál kakaópor a tálaláshoz: friss gyümölcsök
A tejet, a vajat, az édesÃtÅ‘szert és a zselatint addig melegÃtjük, mÃg az utóbbi föl nem oldódik. A tűzrÅ‘l levéve hűlni hagyjuk. A túrót a tojással összekeverjük, az elÅ‘zÅ‘ekhez adjuk, és az egész masszát finomra turmixoljuk. Hideg vÃzzel kiöblÃtett formába öntjük, és hűtÅ‘szekrényben dermedni hagyjuk. Végül néhány pillanatra forró vÃzbe állÃtjuk, és a tortát tálra csúsztatjuk. Friss gyümölcsökkel dÃszÃtjük. Ha cifrázni akarjuk, egy kis részébe kakaót keverünk, ezt a forma aljára öntjük, ha megdermedt, a maradék pépet is ráöntjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 25 perc + dermesztés.
Egy adag: 402 kcal / 1681 kJ.
Italajánlat: ásványvÃz.
|