Szilvás-pisztáciás gyümölcskenyér
Hozzávalók
(6 személyre) 20 dkg kimagozott aszalt szilva 9 dkg mesterséges édesÃtÅ‘szer 3 evÅ‘kanál narancslé 25 dkg liszt 6 dkg Å‘rölt mandula fél csomag sütÅ‘por csipetnyi só 1 tojás 10 dkg margarin 12 dkg tehéntúró 8 dkg tisztÃtott pisztácia a formáláshoz: liszt a tepsi kikenéséhez: vaj
Az aszalt szilvát kis kockákra vágjuk, és az 1 evÅ‘kanál édesÃtÅ‘szerrel elkevert narancslével meglocsoljuk. A lisztet a mandulával meg a sütÅ‘porral összekeverjük, megsózzuk. A tojást beleütjük, a maradék édesÃtÅ‘t rászórjuk, majd a kisebb darabokra vágott margarinnal és a túróval jól összegyúrjuk. Végül az aszalt szilvát (levével együtt) és a durvára vágott pisztáciát beledolgozzuk. A tésztából enyhén meglisztezett gyúródeszkán csinos rudat formálunk, és megvajazott tepsibe fektetjük. ElÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben, a közepesnél kicsit erÅ‘sebb lánggal (190 °C; légkeveréses sütÅ‘ben 170 °C) 10 percig, majd a lángot kb. 20 °C-kal mérsékelve, még 25 percig sütjük.
ElkészÃtési idÅ‘: 1 óra.
Egy adag: 647 kcal / 2705 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor.
|